Vijesti

Županijske plaže prošle i na petom ispitivanju kakvoće mora

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode obavijestio je kako su sve županijske plaže u petom ovosezonskom ispitivanju kakvoće mora bile u skladu s uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je ispitivanje mora na 110 plaža  od 15. do 24. srpnja 2014. godine. More na 104 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Mali Zaton, Polače na otoku Mljetu, Kobaš u Stonu te u Vignju u Orebiću. Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Okuklje na otoku Mljetu, te na kupalištu VK Cavtat.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize. Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN, br. 73/08).

edubrovnik.org

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top