Zabava

Dubrovačka dječica jača od kiše

Petnaesti Dubrovači karnevo, koji tradicionalno organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika, počeo je na najbolji mogući način – nastupom djece iz dubrovačkih i konavoskih dječjih vrtića. Ni prijeteći kišni oblaci nad Gradom nisu mogli zaustaviti četiristo malih maškara, koji su mimohodom preko Straduna i nastupom na središnjoj karnevalskoj pozornici otjerali kišu i oduševili prisutne Dubrovčane i njihove goste.

Grad Dubrovnik zahvaljuje djeci, njihovim tetama i roditeljima na inventivnim, veselim i aktualnim maskama te na kreativnom predstavljanju maski na karnevalskoj pozornici. Sve sudionike prvog dana Karnevala Grad Dubrovnik tradicionalno će nagraditi krafenima u utorak, zadnjeg dana Karnevala.

Svi sudionici mimohoda, zajedno s učenicima dubrovačkih osnovnih škola, sudjelovali su u snimanju milenijske fotografije Šime Strikomana pod nazivom “Kapetani, mornari i sirene” u gradskom portu.

Drugi dan Dubrovačkog karnevala 2014. pod nazivom “Fačenda od malih maškara” održat će se u nedjelju. Mimohod maškarane djece i obitelji održat će se na Stradunu, a proglašenje najuspješnijih maski i maškarana zabava u Revelinu umjesto u Lazaretima iz sigurnosnih i tehničkih razloga.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top