Zabava

Hrvat vlasnik najveće kolekcije mobitela na svijetu

FOTO: Vidi.hr

Hrvatski novinar Krunoslav Ćosić na ovogodišnjem je Info sajmu na Zagrebačkom velesajmu u sklopu prvog hrvatskog muzeja mobitela izložio privatnu kolekciju od nekoliko stotina mobitela. Naime, dugogodišnji suradnik časopisa i portala Mobil i Vidi, godinama je imao čast testirati mobitele raznih proizvođača, a s vremenom ih je počeo i sakupljati, ne vodeći računa o modelu, proizvođaču, dizajnu i kvaliteti.

Na taj način došao je do zavidne zbirke od nekoliko stotina mobitela koji su u stanju ispričati čitavu povijest o dolasku te tehnologije na komercijalno tržište i o njihovoj današnjoj rasprostranjenosti širom svijeta, piše portal Vidi.hr.

Smatra se da je Čosićeva kolekcija vjerojatno najveća kolekcija mobitela na svijetu, a za potrebe izložbe posjetiteljima je prikazao presjek najzanimljivijih uređaja raspoređenih prema generacijama, od legendarnih cigli poput Nokije 3310 i 5110, Ericssona T10 i T28, Motorole StarTAC. LG-a Prade i 510w, pa sve do Dancalla Logic, Panasonica GD90, Sony Ericssona T68i i prvog iPhonea.

Za ovu zanimljivu kolekciju zanimanje su pokazali mnogi muzeji pa nije isključeno da Hrvatska uskoro dobije prvi pravi muzej mobitela. 

Izvorni članak pročitajte OVDJE.

{fcomment}

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top