Zabava

Rambo Amadeus u subotu na Orsuli

Svjetski mega car. Ne postoji bolji opis nekog izvođača od onog koji se koristi za Ramba Amadeusa, jedinstvenog glazbenika koji je već desetljećima na vrhu regionalne glazbene scene. Rado viđen dubrovački gost sa svojim kvartetom dolazi u Park Orsulu u subotu, 16. kolovoza. Zajedno s njim će nastupiti i dubrovačka grupa TheLP. Koncert počinje u 21:30, a ulaz je 70 kuna za članove udruge Ambient Croatia, odnosno 90 kuna za sve ostale posjetitelje.

Glazbenik kojeg ne treba posebno predstavljati. Ta se rečenica često koristi za razne izvođače koji su već godinama prisutni na sceni, a za Ramba Amadeusa ona uistinu dobiva na značaju. Vjerojatno nema osobe na ovim područjima koja ne zna tko je Rambo, a malo je i onih koji nisu zapjevali neku od njegovih mnogobrojnih hit-pjesama. Iako mu kao jednu od referenci mediji uvijek spominju činjenicu da kumovao nazivu ‘turbo folk’, puno važnije od toga je činjenica da se radi o glazbeniku koji superiorno vlada scenom i slušateljima uvijek nudi potpuni doživljaj.

Pronicljivog izričaja i britkog humora, Rambo Amadeus je i vrhunski gitarist koji je u trenutku spreman promijeniti glazbene stilove, a u tome mu podršku daje vrhunski kvartet kojeg je okupio oko sebe. Osebujnog stila, ovog višestrukog prvaka bivše Jugoslavije u jedriličarstvu, često uspoređuju s Franko Zappom, a takve usporedbe su potpuno na mjestu. Prije dvije godine Rambo je napravio pravi spektakl na Orsuli pa nema nikakvog razloga da se nešto slično ne ponovi i ovaj put, a svi posjetitelji i ovaj put mogu očekivati šetnju kroz sada već gotovo 30 godina dugu karijeru.

Kao predgrupa Rambu nastupit će dubrovačka grupa TheLP, odnosno Didak Lazzarin Project. Ovaj trojac predstavit će svoj avangardni pop-rock izričaj, a publici će predstaviti i pjesme sa svoja dva EP-a: „Nakupnine“ i „Digitalno tihovanje“.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top