Zabava

Silente osvojio Porina za najboljeg novog izvođača

Dubrovački bend Silente sinoć je dobio veliko priznanje na gala večeri u HYPO EVENT Centru u Zagrebu. Među brojnim novim mladim i kvalitetnim glazbenicima koji su se istaknuli u prethodnoj godini Silente je doma odnio debitantskog Porina za novog izvođača godine zasluženog skladbama sa svog prvijenca “Lovac na čudesa”. U kategoriji za Hit godine kojeg biraju slušatelji mladi Dubrovčani su ušli među tri najbolja, no nagradu je odnio Marko Perković Thompson za skladbu “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”.

“Veliki pozdrav svima, hvala što ste bili uz nas kroz ovo uzbudljivo večer. Ali, oprostite nam, mi ćemo sada proslaviti ovaj kipić, bendovski, kao što to Silente radi. Slušamo se sutra, sutra je novi dan!”, – objavili su članovi grupe na svojoj Facebook stranici.

Četiri Porina dobio je album Olivera Dragojevića  “Tišina mora“, i to onaj glavni u kategoriji album godine te još za najbolji pop album,najbolju produkciju i najbolju snimku.

Massimo se može pohvaliti s tri Porina, za pjesmu godine najbolju mušku vokalnu izvedbu (za skladbu “Suze nam stale na put“), a njegove izvedbe su dobile Porina i u kategoriji najbolji kompilacijski album.

Značajne Porine u žanrovskim kategorijama dobili su Vinko Coce za album “Morska svitanja” kao najbolji album zabavne glazbe, Pipschips & videoclips i album “Walt” koji je najbolji album rock glazbe, Vatra s albumom “VT” za najbolji album alternativne glazbe, dok je najbolji album klupske glazbe pripao Elementalu za album “U redu je”, na kojem su sudjelovali i kao izvođač i kao producent.

Uz Porina za životno djelo, ni ove godine nimalo ne posustaje Radojka Šverko kojoj je pripao i Porin zanajbolju žensku vokalnu izvedbu skladbe “Dodirni mi srce”.

Po dva Porina su dobili Psihomodo Pop za skladbu Donna” (najbolja izvedba grupe s vokalomnajbolji video broj), Majke za najbolji koncertni album i video program “Majke u Tvornici”Vokalisti Salone za najbolji klapski album i klapsku skladbu “Testamentum” I ovaj je put dva Porina dobio Lado za najbolju folklornu pjesmu i izvedbu, a toliko su ih dobili i Igor Geržina za najbolji instrumentalni album “One click world” inajbolju instrumentalnu izvedbu, te Elvis Stanić za najbolju produkciju i snimku na Oliverovom albumu.

Dva Porina dodjeljena su i za album “Blues for you – tribute to Buha” koji je pobjedio u kategorijama najbolji album blues glazbe najbolji album sa raznim izvođačima.

Quasarr i Josipa Lisac su zaslužili Porina za najbolju vokalnu suradnju koju su ostvarili u skladbi “Ljubav”, dok su Najbolji hrvatski tamburaši pobijedili u kategoriji najbolji album tamburaške glazbe. Aljoša Šerić i Tomislav Šušak dobili su Porina za najbolji aranžman na singlu Pavela “Čuvaj me”.

Od diskografa prednjače Croatia Records sa 12 Porina i Aquarius Records sa 10 Porina, a slijede ihMenart sa 5, Dallas Records sa 4 Scardona sa 3 Porina.

Izvor: Porin.info

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top