Zabava

„Što smo znali, to smo odabrali“ na Stradunu

Kao uvod u završnu manifestaciju „Foruma mladih“, u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održala se tribina pod nazivom „Ne želim biti ovisan o…“, gdje su učenici osnovnih škola Marina Držića, Ivana Gundulića i Antuna Masle te članovi Društva naša djeca Dubrovnik prezentirali svoje radove na zadanu temu, pokazavši koliko su svjesni svih vrsta ovisnosti i čvrsti stav kako im se oduprijeti. Kako bi pokazali koliko su ozbiljno pristupili ovoj zahtjevnoj temi, učenici su proveli istraživanje u svojim školama o ovisnostima o društvenim mrežama, internetu i klađenju, pušenju i alkoholu.
Uvečer je na Stradunu održana završna priredba cjelogodišnje manifestacije „Foruma mladih“ pod nazivom „Što smo znali, to smo odabrali“. Kolažnu priredbu, koja je obuhvatila odabrane točke iz dosadašnjih održanih sedam forumskih radionica, otvorio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno drušvo Miho Katičić, kazavši da se Grad Dubrovnik nikad neće umoriti radeći programe za djecu i mlade.

Mnogobrojna publika, mali i veliki, domaći i turisti, pratila je sa velikim zanimanjem i oduševljenjem nastupe učenika osnovnih škola: Marina Getaldića, Ivana Gundulića, Marina Držića, Lapad, Mokošica, Antuna Masle iz Orašca, Baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Ansambla Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Plesnog studia Step&Jazz, Plesnog studia Lazareti, Plesnog studia 3V, Plesnog studia Labirius, Capoeira Amazonas Dubrovnik, Radionice renesansne glazbe „Dom Marina Držića“, Filmske radionice Kinematografa Dubrovnik, Medicinske škole, Ekonomske i trgovačke škole i Ženskog đačkog doma Dubrovnik. Izvedene su atraktivne plesne točke, scenski prikazi i literarni radovi, prikazan je i sjajan animirani film te održana revija šešira i haljina.

Sudionike završne priredbe pozdravila je zamjenica dječje gradonačelnice Ana Njirić, koja je ujedno pročitala i Proglas ovogodišnjeg Foruma mladih.

Ovom priredbom završila je cjelogodišnja manifestacija „Forum mladih“, u kojoj je od listopada prošle do svibnja ove godine sudjelovalo tisuću učenica i učenika. Kao nagradu za iznimno uspješno sudjelovanje, Grad Dubrovnik će kao poklon svojim mladim sugrađanima organizirati 13. lipnja na Stradunu veliku zabavu pod nazivom „Gotovo je gotovo“, na kojoj će, uz mlade autore i bendove te plesne skupine, nastupiti dubrovačka grupa „Crockers“, koja je nastup imala na nedavno održanom koncertu „Adio školo“, a mnogima poznatija po navijačkoj nogometnoj pjesmi „Opet zabijamo gol“.

„Forum mladih“ stožerna je manifestacija strateškog programa za djecu i mlade Grada Dubrovnika „Mladi i Grad skupa“.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top