Upravni odbor udruženja MedCities jednoglasno je odabrao Grad Dubrovnik kao sjedište sljedeće Generalne skupštine. Naime. uz sudjelovanje 60 političkih predstavnika i 200 sudionika u gradu Tetouan, Maroko od 21. do 22. travnja održan je sastanak i međunarodni seminar gradova članova udruženja MedCities „Provedba strateških projekata i participativni pristup“ (“Implementation of Strategic Projects and Participative Approach”).

  U ime gradonačelnika Andra Vlahušića, koji je od 2013. godine član Upravnog odbora MedCities-a, u radu seminara i Upravnog odbora sudjelovala je Biserka Simatović, viša savjetnica za EU projekte Grada Dubrovnika i tajnica Hrvatske udruge povijesnih gradova. Uz izlaganje o Dubrovniku, predstavljena je ponuda za organizaciju Generalne skupštine MedCities-a u Dubrovniku u studenom 2015. Za ulogu domaćina Skupštine Dubrovniku se našao u konkurenciji grada: Al Fayhaa, Libanon; Larnaca, Cipar i Tetouan, Maroko, te dobio jednoglasnu podršku Upravnog odbora udruženja.

  Generalna skupština udruženja koje okuplja mediteranske obalne gradove okupit će više od 100 sudionika s područja Europe, Sjeverne Afrike i Bliskog istoka, kao i oko 50 sudionika Hrvatske udruge povijesnih gradova i francuske udruge ANVPAH & VSSP, te ostalih udruga europskih povijesnih gradova.

  O MedCities:
  MedCities je mreža mediteranskih obalnih gradova osnovana u Barceloni 1991. godine, koja tenutno okuplja 32 grada. Njeni ciljevi su: jačanje svijesti o međuovisnosti i zajedničkoj odgovornosti u vezi politike urbanog očuvanja okoliša u mediteranskom bazenu, jačanje uloge lokalne vlasti u provedbi lokalnih politika održivog razvoja, razvijanje svijesti građana o održivom razvoju te postavljanje izravne politike suradnje u cilju provedbe partnerstva između obalnih gradova Sredozemlja.

  Podijeli

  Komentiraj