Gradonačelnik Grada Dubrovnika  Andro Vlahušić sinoć je održao pozdravni govor na premijernoj projekciji dokumentarnog filma „Đaridini nadahnuća“ u Ljetnikovcu Bunić Kaboga. Projekciji je nazočio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman, predstavnik Zaklade Batahovina Ivo Felner, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković i predstavnici drugih gradskih i županijskih institucija.

    U uvodnom obraćanju gradonačelnik Vlahušić zahvalio se autorici Suzani Hetrich na djelu o dubrovačkim ljetnikovcima i đardinima koji je nastajao prilbližno u vrijeme obnove Bunić Kaboge od strane Zaklade Batahovina, te naglasio da Grad Dubrovnik radi svoj dio posla i nastoji vratiti što veći broj ljetnikovaca u vlasništvo.
    Pedesetominutni  film je sniman na više lokacija u Dubrovniku u produkciji Hrvatske radiotelevizije. redateljice i scenaristice Suzane Hetrich, koji se prošlog tjedna na više lokacija snimao u Dubrovniku. Autorica Hetrich na projekciji se između ostalog zahvalila Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Vlahušiću na potpori u realizaciji projekta, te naglasila kako je davno nastala ideja o filmu kojim je željela pokazati bogatu dubrovačku kulturnu baštinu.

    Podijeli

    Komentiraj