Sport

Ništa od finala!

Nakon Danke Kovinić, Andree Hlavackove i Andreeu Mitu, Ana Konjuh nije uspjela u francuskom Nantesu pobijediti i Tunižanku Ons Jabeur te se plasirati u finale 50.000 američkih dolara vrijednog ITF-ovog turnira. Dubrovkinja je u polufinalu poražena sa 6:2 i 6:4. Za utjehu joj ostaje novih 36 svjetskih bodova, koliko je osvojila plasmanom u polufinale, a s kojima će napredovati za nekoliko mjesta na najnovijoj svjetskoj rang listi.

U oba seta polufinala, tri godine starija Tunižanka je po dva puta oduzimala servis Ani, oba seta je počela breakom, u oba je povela s 2:0. Ana je u četvrtom gemu drugog seta imala tri break lopte, ali nije uspjela izjednačiti rezultat na 2:2. Jedini put je oduzela servis Tunižanki u osmom gemu drugog seta kada je Jabeur servirala za meč. Tada je Ana iskoristila četvrtu break loptu. Nakon toga je ekspresno dobila svoj servis, stigla na 5:4. Međutim, u desetom gemu drugog seta nije uspjela ponovno oduzeti servis Tunižanki.

Prva je finale Nantesa izborila Čehinja, 18-godišnja Katerina Siniakova. Izbacila je prvu nositeljicu, 20-godišnju Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu. Siniakova je stara Anina poznanica iz juniorskih dana. Ana je dobijala u singlu, a gubila od Čehinje u paru. Tko se ne sjeća Aninih pobjeda u finala Australian Opena 2014., pobjede 6:3, 6:4 s kojom je Dubrovkinja osvojila Grand Slam, prije toga pobjeda u finalu Orange Bowla te polufinalu Eddie Herra. Međutim, na novi ogled Konjuh i Siniakove će trebati pričekati.

Ana ostaje i dalje u Francuskoj. Nakon dva ITF-ova turnira, prošli tjedan u Poitieresu te ovaj u Nantesu gdje je na oba stigla do polufinala, Dubrovkinja idući tjedan nastupa na WTA turniru u Limogesu (nagradni fond 125.000 američkih dolara).

anakonjuh.net

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top