Sport

Župan primio europsku judo prvakinju Ivanu Šutalo

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo održali su prigodni prijem za europsku juniorsku judo prvakinju Ivanu Šutalo.

Ovom prigodom, župan Dobroslavić čestitao je Ivani na postignutim rezultatima kao i njezinom treneru Željku Đapiću  te je istaknuo važnost bavljenja sportom kako u fizičkom tako i u odgojno – obrazovnom smislu.
Tom prigodom Ivana Šutalo se zahvalila Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori u školovanju te je istaknula  kako je u današnje vrijeme teško biti profesionalni športaš, posebno zbog velikih financijskih izdataka, ali da je naišla na potporu u Županiji i Gradu, te nastoji  svaku potporu opravdati  uspjehom. Ivana je naglasila kako će i dalje trenirati kako bi mogla nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.
Ivana je osvojila srebro 2012. na Europskom juniorskom prvenstvu u Poreču u kategoriji preko 78 kilograma, 2013. je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani, a sad zlato na Europskom prvenstvu u Bukureštu.
Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo što je jedna vrhunska športašica poput Ivane naša sugrađanka, ali ujedno i najbolji mogući promotor Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu. Sa željama za puno budućih uspjeha Župan je  Ivani darovao ručni sat.
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top