Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić u subotu je u Mokošici svečano otvorila podružnicu Kluba za mlade “Dritto”.

  Klub se nalazi na adresi Bartola Kašića 8, a otvoren je suradnjom Europskog doma Dubrovnik i Grada Dubrovnika i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

  U prosincu prošle godine na Batali je s radom započeo Klub mladih “Dritto”, a voditeljice Kluba Ivana Grkeš i Barbara Daničić pomoći će kako bi se u rad podružnice uključilo što više mladih Mokošice.

  Otvaranju kluba prisustovala je predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adriana Kremenjaš-Daničić i zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Korač, stručnjak s više od 13 godina iskustva u osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama i sudionik i organizator velikog broja projekata mobilnosti mladih.

  Zamjenici gradonačelnika Dubrovnika i Lepoglave prethodno su u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika razmijenili iskustva u poticanju sudjelovanja mladih u lokalnim zajednicama. Razgovarali su i o nastavku suradnje dvaju gradova, koja se prvenstveno ogleda kroz aktivnosti zajedničke promocije lepoglavske čipke, dijela UNESCO-ove nematerijalne kulturne baštine.

  Otvorenje kluba samo je jedna od aktivnosti koje je Europski dom Dubrovnik organizirao u okviru obilježavanja Europskog tjedna 2015. koji se svake godine obilježava od 4. do 11. svibnja i Europskog tjedna mladih, koji se ove godine obilježava od 27. travnja do 10. svibnja.

  Grad Dubrovnik i Europski dom Dubrovnik nastavit će suradnju na brojnim projektima, od kojih je jedan i osnivanje udruge mladih Mokošice.

  Podijeli

  Komentiraj