Ponedjeljak, lipanj 24

  Dubrovčanin Ante Delija sinoć je u New Yorku na PFL Championship cardu postigao najveći uspjeh karijere! Maksimalno je iskoristio svoju drugu priliku da postane prvak u teškoj kategoriji fantastičnim nokautom u prvoj rundi nad Matheusom Scheffelom.

  Deliji je to zapravo bila druga pobjeda nad Scheffelom nakon što je ranije tijekom sezone na sličan način poslao Brazilca na pod.

  Ovaj put, Delija je morao biti malo metodičniji u svom pristupu, ali rezultat je i dalje bio isti jer je nastavio čekati savršeno vrijeme da oslobodi svoje najjače oružje,. Svaki novi udarac slabio je Scheffelovu obranu sve dok se nije srušio na strunjaču, a sudac požurio prekinuti borbu. Službeni prekid dogodio se u 2:50 u prvoj rundi.

   

  Uslijedilo je veliko slavlje…

   

   
   
   
   
   
  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   

  Objavu dijeli Professional Fighters League (@pflmma)

   

  Delija je 2021. bio viceprvak Brune Cappelozze u teškoj kategoriji. Izgubio je od njega na otvaranju sezone 2021., a zatim opet u finalu. Međutim, 2022. nokautirao je Scheffela u svojoj prvoj borbi sezone, a zatim zatvorio sezonu još jednim nokautom za veliki povratak. Delija je osvajanje naslova proslavio s navijačima iz Dubrovnika i brojnim Hrvatima iz New Yorka.

   

   
   
   
   
   
  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

   

  Objavu dijeli Professional Fighters League (@pflmma)

  Na press konferenciji nakon meča izjavio je kako jedva čeka doći kući nakon 2 mjeseca izbivanja.

  “Imam prekrasnu obitelj i jedva čekam vratiti se kući. Nisam bio dva mjeseca s njima. Hvala mojoj ženi što me trpi i što obavlja sve poslove da bi meni bilo lakše”, prepun emocija je Ante veliki dio zasluga za ovaj uspjeh prebacio na suprugu.

  Podijeli

  Komentiraj