Vijesti

Dubrovnik proslavio povijesni turistički rezultat – tri milijuna noćenja!

U palači Sponza u subotu 25. listopada održana je konferencija za novinare i prigodna svečanost povodom ostvarenja povijesnog rezultata – tromilijuntog noćenja.

Uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića govorili su direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, izaslanik direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Milo Sršen, savjetnik ministra turizma RH Ivo Bašić i predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić.

Konferenciji su prisustvovali i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović.

Gradonačelnik Vlahušić u svom je govoru istaknuo kako je uz kulturni baštinu i ljubaznost djelatnika u turizmu, ali samih građana, Dubrovnik izrazito siguran grad što također pridonosi uspjehu.

Podsjetio je kako od 2005. godine, broj dolazaka i noćenja u Dubrovniku konstantno raste. Cilj je već u 2016. godini, rekao je Vlahušić, ostvariti milijuna dolazaka, a u 2020. i pet milijuna noćenja.

Do 2025. ukupnu zaradu od turizma treba podići na preko milijarde eura. -‘Dubrovnik treba postati najkvalitetnija mediteranska destinacija sa svim sadržajima potrebnim domaćim ljudima i gostima’, zaključio je.

Dubrovnik je povijesni rezultat ostvario 21. listopada, kada je zabilježeno 3.002.470 noćenja.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top