Vijesti

Gradonačelnik Vlahušić primio ministra Zmajlovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se jutros s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem i njegovim suradnicima.

Gradonačelnik Vlahušić zahvalio je ministru Zmajloviću na suradnji s lokalnom samoupravom i pozitivnim ekološkim studijama za projekt proširenja Lapadske stanice, te komercijalne i komunalne marine Batala, naglasivši kako se radi o projektima od iznimne važnosti za građane Grada Dubrovnika. Tema sastanka bila je i aktualno pitanje implementacije sustava odvajanja otpada na kućnom pragu u gradovima i općinama, što je dio nacionalne strategije cjelovitog sustava gospodarenja otpadom. Gradonačelnik je ministra upoznao s tijekom implementacije primarne selekcije odvajanja otpada u Gradu. Početkom lipnja postavljeno je više od tisuću kontejnera na gradskom području i u tijeku je proces prilagodbe, a očekivanja su da će građani prihvatiti novi proces odlaganja otpada i shvatiti važnost recikliranja. Jedan od motiva za koji će prevagnuti svakako je i smanjenje naknade za skupljanje komunalnog otpadak, što građani budu više odvajali primarnom selekcijom, manju će naknadu plaćati za otpad.

Gradonačelnik je ministra Zmajlovića upoznao sa energetskim projektima koje primjenjuje Grad Dubrovnik, a jedan od njih je uvođenje javne rasvjete sa LED osvjetljenjem na gradskom području. Grad Dubrovnik je specifičan po pitanju uvođenja modernih tehnologija s energetskom učinkovitosti zbog zaštićene spomeničke baštine u povijesnoj gradskoj jezgri, naglasio je gradonačelnik Vlahušić. Razgovarali su i o djelovanju gradske tvrtke Čistoća koja se efikasno i organizirano brine o održavanju gradskih ulica, na zadovoljstvo građana Grada Dubrovnika i njegovih gostiju, istaknuo je gradonačelnik.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top