Vijesti

Imenovanjem nove konzulice nastavlja se suradnja Dubrovnika i Kraljevine Španjolske

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je u petak veleposlanika Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj Eduarda Aznara Camposa i novu počasnu konzulicu u Dubrovniku Jelku Tepšić.

Čestitavši konzulici na imenovanju gradonačelnik Vlahušić izrazio je zadovoljstvo na izboru i poželio da nastavak suradnje Španjolske i Dubrovnika bude još inztezivniji i kvalitetniji. Gradonačelnik je rekao kako Dubrovnik razvija prijateljske odnose s UNESCO-vom Ibitzom. Dva grada, naglasio je, slična su po veličini, broju stanovnika u povijesnoj jezgri, a turizam je glavna privredna djelatnost. -“Ibiza razvija specifični vid turizma, a Dubrovnik želi na njihovom primjeru učiti o dobrim, ali i spoznati loša iskustva.”

Veleposlanik Aznar Campos izrazio je želju da se suradnja Španjolske i Dubrovnika, osim na polju turizma, razvija i kroz umjetnost i kulturu. Razgovaralo se i o mogućnosti organiziranja velike izložbe jednog od poznatih španjolskih umjetnika u Dubrovniku.

Prigodnoj svečanosti inauguracije koja je sinoć održana u Hotelu Royal Princess ispred Grada Dubrovnika nazočili su gradonačelnikov savjetnik za more i priobalje Rikard Rossetti i gradska vijećnica Mira Buconić.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top