Vijesti

Kolegij ‘komunalaca’: Pročistač za vodu na Ombli na jesen 2015.

Kolegij direktora komunalnih poduzeća Grada Dubrovnika održan je danas u Maloj vijećnici.

Direktor Domouprave Konsuelo Končić izvijestio je kako ova gradska tvrtka priprema projekte poticanja energetske obnove stambenih zagrada uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša.

‘Boninovo’ je pokrenulo projekt obnove sustava oborinske odvodnje na najvećem gradskom groblju. Direktor Zlatko Uršić najavio je kako će tvrtka preuzeti održavanje memorijalnog groblja na Daksi, a u dogovoru s Općinom Konavle razmatra se i preuzimanje groblja Sv. Roka u Cavtatu.

Uz povećanje fizičkog obujma prometa, društvo Libertas povećalo je prihode od prodaje karata. Rekao je to direktor Đuro Deranja. Od ponedjeljka Libertas započinje i prijevozom osoba s invaliditetom, za koju potrebu je Grad Dubrovnik nabavio specijalizirano vozilo. Nadogradnja tarifnog sustava je u tijeku i bit će završena u siječnju 2015. Pripreme za preseljenje remize u Komolac su također u tijeku, ali proces je dugotrajan.

‘Čistoća’ je postavila 60 posto kontejnera za razvrstavanje otpada, dok je za ostatak potrebno proširiti odlagališta. Direktor Pero Kaciga obavijestio je kako će građani uz račun primati i letke s uputama kako razvrstavati otpad. Završen je postupak javnog natječaja za sanaciju odlagališta Grabovica, a radovi će s nastaviti već u studenom. Od 20 ljudi koliko je u Čistoći zaposleno sezonski kroz projekt ‘Grad u parku’ čak 11 nastavilo je svoj angažman kroz ugovore na neodređeno vrijeme.

Iza JU Lokrum dobra je turistička sezona u kojoj je broj posjetitelja povećan za gotovo osam posto. V.d. ravnatelja Mario Tevšić kazao je kako će projekt drvenih kućica na Lokrumu spremno dočekati iduću sezonu, dok će se jedna prostorija u sklopu samostana posvetiti seriji ‘Igra prijestolja’, koja je dijelom snimana na otoku. Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik rezervatu je ustupilo stupice za hvatanje kunića kojima kao invazivnoj vrsti nije mjesto u rezervatu. Nakon preseljenja s otoka kunići će se pokušati udomiti. U suradnji s DPDS-om rekonstruirat će se tvrđava Fort Royal, dok je ustanova Ministarstvu turizma prijavila 1,5 milijuna kuna vrijedne projekte.

Direktor Sanitata Valentin Dujmović izvijestio je kolegij kako je ova tvrtka pokrenula nabavku sajamskog šatora koji će se koristiti za različite prigode. Sanitat sudjeluje i u nabavci drvenih kućica za potrebe Zimskog festivala, koji će se u organizaciji Grada i Turističke zajednice Grada Dubrovnika održavati od 1. prosinca 2014. Dujmović je najavio i kako će već od sredine studenog građani moći putem live streama na internetskim stranicama tvrtke uživo pratiti sve što se događa na zelenoj pjaci i ribarnici. Od zaustavljanja turističkih autobusa na Pilama Sanitat je do sada u 2014. naplatio oko sedam milijuna kuna.

Natječaj za gradnju pročistača pitke vode na izvoru Omble raspisat će se u siječnju, dok se izgradnja ovog prioritetnog projekta očekuje do jeseni 2015. godine, rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Pero Mišković. Pročistač će biti smješten pored objekt crpne stanice na izvoru Omble.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti nabavit će potpuno novu blagdansku rasvjetu ukupne vrijednosti 550.000 kuna.

dubrovnik.hr

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top