Vijesti

Najavljen prvi Dubrovački polumaraton – ‘Više od utrke’

Prvi Dubrovački međunarodni polumaraton, koji će se održati u svibnju 2015. godine, predstavljen je danas u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

Prvi Dubrovački međunarodni polumaraton rezultat je intenzivne višegodišnje suradnje gradova prijatelja – kalifornijskog Montereya i Dubrovnik.

Ovaj atraktivni sportsko-turistički događaj predstavili su gradonačelnik Andro Vlahušić, bivši upravitelj grada Montereya Fred Meurer, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković i predstavnica hotelske kuće Valamar Nike Labaš kao generalnog pokrovitelja.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako je maraton plod ‘američko-dubrovačke ideje’. Izrazio je nadu da će prerasti u tradiciju te tako pomoći Dubrovniku da postane grad, istaknuo je, u kojem ‘automobili polako postaju prošlost, a fizička aktivnost, kretanje i rekreacija njegovih građana svakodnevnica’. Gradonačelnik je također najavio i mogućnost organizacije novogodišnjeg maratona uzduž petkilometarske šetnice Solitudo-Babin kuk.

Pročelnik Miho Katičić istaknuo je kako je suradnja na polju sporta zacrtana još u povelji o prijateljstvu koja je potpisana 2007. godine, dok je tajnik Bošković događaj ocijenio kao jedan od većih sportskih događaja u dubrovačkoj povijesti. Podržao je gradonačelnikovu viziju ‘zdravog’ Dubrovnika. Direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić kazala je kako se na projektu s puno entuzijazma radi već godinu dana i da ‘ne vidi ništa drugo nego uspjeh’.

Pod motom ‘Više od utrke’ polumaraton će se održati 10. svibnja 2015., a dan prije zakazana je utrka dubrovačkim zidinama. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima. Ruta samog polumaratona duga je 21.1 kilometara, kreće s Ploča, prolazi područjem od Pila do Kantafiga s okretom pokraj ACI marine u Komolcu i ciljem na Stradunu.

Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika. Prijave su moguće na službenim internetskim stranicama projekta: http://www.dubrovnikinternationalhalfmarathon.com/.

Organizatori događaja su Grad Dubrovnik i Dubrovački savez sportova uz konzultantsku pomoć američke tvrtke Next Events, uz tvrtku Valamar Hotels & Resorts kao generalnog pokrovitelja i sudjelovanje Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top