Vijesti

Napreduju radovi u Ulici Branitelja, Grad priprema proširenje nogostupa

U društvu predstavnika HEP-a kao investitora i izvođača radova na postavljanju kabelskog raspleta za TS Srđ gradonačelnik Grada Dubrovnik Andro Vlahušić obišao je jutros gradilište u Ulici Branitelja Dubrovnika.

Gradonačelnik Vlahušić je izvijestio kako promet preko Pila i Ulicom Branitelja teče bez zastoja te kako ni javni prijevoznik Libertas nema pritužbi građana iako njihovi autobusi prometuju izmijenjenom i dužom rutom. Naglasio je kako se radovi odvijaju ubrzano te da će čitava dionica duga 1,2 kilometra biti završena do Božića. Završetkom ovih radova osigurat će se tehnički uvjeti za iduća desetljeća.

Gradonačelnik je dodao kako će se stupići postavljeni uz nogostup u ovoj ulici ukloniti te će se urediti i sam nogostup za što je potrebno ukloniti oronule kuće koje stoje na putu proširenju nogostupa, ali i ugrožavaju sigurnost pješaka. Izrada projektne dokumentacije prema naputcima Ministarstva kulture je u završnoj fazi, kazao je Vlahušić, te dodao kako je Grad financijski sposoban te kuće otkupiti. Rušenjem trošnih zdanja kampus Sveučilišta u Dubrovniku i zgrada Rektorata povezali bi se u jedinstvenu cjelinu.

Sukladno posljednjoj odluci Gradskog vijeća na Pilama će se postaviti elektronski stupići za turističke autobuse čime će se fizički onemogućiti parkiranje i zaustavljanje turističkih autobusa na za to predviđenim parkirnim mjestima prethodnog podmirenja financijskih obveza. Ispod tvrđave Minčeta planira se postavljanje rampi za taksiste, kojim potezom se želi uvesti dodatni red na užem području Grada.

Uz Ulicu Branitelja u tijeku su i radovi na rekonstrukciji dijela ulice Petra Krešimira IV., od Ulice Bruna Bušića do raskrižja s Ulicom Druge dalmatinske brigade.

Početkom iduće godine, kazao je Vlahušić, krenut će se u rekonstrukciju Zagrebačke ulice na dionici od Javne garaže do ‘Vatrogasaca’ kojom prilikom će se riješiti i kanal oborinske odvodnje. Natječaj za izvođenje radova je u pripremi.

dubrovnik.hr

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top