Vijesti

Nastavak pregovora oko Javne garaže – Grad bi mogao platiti šest puta manji iznos

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s predstavnicima Privredne banke Zagreb i Midia grupe na temu Javne garaže.

Tijekom višesatnog sastanka razgovaralo se o iznalaženju najboljeg načina kojim bi se spor oko javne garaže riješio bez arbitraže i to sporazumom između triju strana. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako je arbitražni postupak jako skup, a ishod potpuno neizvjestan što je nepovoljno za Grad Dubrovnik.

Prema takvom sporazumu Grad Dubrovnik bi PBZ-u, kao partneru u projektu,  uplatio iznos od 40 milijuna kuna, što je i ranije izrečen stav banke. Jednokratna uplata Grada zadovoljila bi PBZ uz uvjet da Midia grupa podmiri sva dugovanja prema Gradu. Na taj način izbjegao bi se rizik ishoda arbitraže, koji bi mogao iznositi i do 261 milijun kuna, što je, podsjetimo, i predmet arbitraže

Grad Dubrovnik bi takvim sporazumom riješio sva potraživanja i izbjegao veliku opasnost prema proračunu, dok bi poslovni centar na garaži otvorio mogućnost za nova zaposlenja, ali i dodatni prihod.

Ovakav prijedlog rješenja spora još trebaju razmotriti dva sudska vještaka angažirana od strane Grada, gradsko povjerenstvo za predmet Javna garaža i Gradsko vijeće.

dubrovnik.hr

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top