Vijesti

Predstavljeni županijski otočki proizvođači- nositelji oznake HOP

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na predstavljanju proizvoda 27 otočnih proizvođača koji nose oznaku HOP, a s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Uvažavajući Nacionalni program razvitka otoka i Zakon o otocima projekt je pripreman od 2007.

Kako je župan Dobroslavić istaknuo, temeljni je cilj da se identificiraju i distribuiraju kvalitetni otočni proizvodi koji će kao takvi biti prepoznati i u našoj županiji, Hrvatskoj i izvan nje.

Pohvalio je trud i napor koji otočni proizvođači ulažu u stvaranju svojih proizvoda, uvažavajući probleme s kojima se susreću prilikom njihove promocije i plasmana.

“Dubrovačko-neretvanska županija pomoći će otočnim proizvođačima medijskom promocijom njihovih proizvoda
(postavljanje linkova njihovih stranica, a na službenoj županijskoj stranici, kao i stranicama turističkih zajednica), kao i financijskom pomoći predviđenoj u Proračunu za 2015. Preuzet ćemo ulogu posrednika u dijalogu s Gradom Dubrovnikom, a s ciljem otvaranja ureda otočkih proizvoda u staroj gradskoj jezgri.”- zaključio je župan Dobroslavić.
Istaknuto je kako se radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Oni potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama.

Predstavljanju su nazočili i saborski zastupnici Branko Bačić, Frano Matušić, Milivoj Bratičević iz Sektora za otoke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te pročelnik UO za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top