Vijesti

„Premijer Milanović radi suprotno interesima Županije i Hrvatske!”

Priopćenje za javnost župana Nikole Dobroslavića o Jadransko-jonskoj autocesti:

„Slušajući izjave predsjednika Vlade Zorana Milanovića sa sastanka u Cavtatu možemo samo zaključiti da je premijer jučer radio suprotno interesima Dubrovačko-neretvanske županije, a time i interesima Republike Hrvatske.

Najprije želimo istaknuti da je DNŽ uvijek bila zagovornik Jadransko-jonske autoceste kao nužne poveznice istočne obale Jadrana s ostatkom Europe, a time i zagovornik izlaska Dubrovnika i cijele DNŽ iz prometne izolacije.

DNŽ kroz Prostorni plan, a Hrvatska kroz Strategiju prometnog razvoja, predviđa u Hrvatskoj dionicu auto ceste Ploče – Osojnik (Dubrovnik), a nakon toga izlaz prema BiH te dalje prema jugu.

No, premijer Milanović nam poručuje da nema autoceste područjem Hrvatske nakon Ploča te čak dodaje  da zna da to nas ne zadovoljava!? Pitamo se kako je mogao razgovarati ili, još gore, dogovarati trasu autoceste mimo prostorno-planskih, odnosno strateških dokumenata RH?

Koji je interes RH da, nakon što je vlastitim novcem izgradila najveći dio buduće Jadransko-jonske autoceste, odustane od trase preko svoga teritorija i time odustane od rješenja dijela svoje unutarnje povezanosti?

Tražimo da premijer Milanović u razgovorima sa susjednim državama i na najavljenom sastanku u Berlinu poštuje važeći Prostorni plan DNŽ i važeću Strategiju prometnog razvoja RH  te da se Jadransko-jonskom autocestom dubrovačko područje poveže preko teritorija RH, kako je to  tim dokumentima i predviđeno.”

edubrovnik.org

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top