Vijesti

Prvi dubrovački polumaraton promoviran u Portlandu

Na poziv direktora Portlandskog maratona Lesa Smitha, prošli tjedan su u Portlandu boravili Miho Katičić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, te Alen Bošković, glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova, koji su sudjelovali u radu Seminara za koordinatore i direktore američkih i europskih maratonskih utrka te se upoznali s organizacijskom strukturom i samom realizacijom Portlandskog maratona.

Uz stjecanje iskustva za organizaciju tako zahtjevnog športskog događaja, predstavnici Grada Dubrovnika iskoristili su boravak u Portlandu za promociju prvog Dubrovačkog međunarodnog polumaratona, kao i Dubrovnika kao vrhunskog turističkog, kulturnog i športskog odredišta. Svi sudionici maratona, njih preko 15.000, dobili su vrećicu s natpisom “Portland to Dubrovnik – Take the Challenge”, dok je u prodaju puštena promotivna majica s natpisom “Dubrovnik is coming”, sa znakovljem Grada Dubrovnika i motivima u Americi iznimo popularne serije “Igre prijestolja”, čije su se nove epizode proteklih tjedana snimale upravo u Dubrovniku.

Partner Gradu Dubrovniku u organizaciji polumaratona bit će američka agencija “Next Events Production”, a stručnu pomoć pružit će i Grad Monterey, grad prijatelj Dubrovnika, koji već tridesetak godina uspješno organizira Big Sur Marathon.

Prvi Dubrovački međunarodni polumaraton održat će se 10. svibnja 2015. Start i cilj utrke bit će na Stradunu, a trčat će se uz povijesnu gradsku jezgru, zatim preko Boninova, Gruža i Sustjepana do ACI Marine u Komolcu, gdje će se trkači okrenuti i istom stazom vratiti nazad u Grad. Kao posebna atrakcija Prvog Dubrovačkog međunarodnog polumaratona 9. svibnja će se održati utrka dubrovačkim zidinama. Isti dan održat će se i dječja utrka.

dubrovnik.hr

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top