Vijesti

Slavni Sergej Bubka gost Vlahušića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas s potpredsjednika Svjetske atletske federacije (IAAF) Sergeja Bubku.

Sergej Bubka, jedan od najboljih atletičara i najpoznatijih sportaša svih vremena, u Dubrovniku je sudjelovao u radu regionalnog Foruma atletskih saveza regije koji je danas održan u hotelu Petka. Prijemu u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika pridružili su mu se i ostali sudionici Foruma, delegati atletskih saveza Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, predsjednik Atletskog kluba Dubrovnik i član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza Ljubomir Medaković, te glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković.
Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je dobrodošlicu svim sudionicima Foruma, ali i ponos što je dobio priliku upoznati sportsku legendu. –„Tijekom vaše sportske karijere natjecali ste se sami sa sobom, pokušavajući preći granice vlastitih mogućnosti što daje dobar primjer svima nama, ne samo sportašima. Čast mi je što vas mogu pozdraviti u Dubrovniku“, rekao je Vlahušić Bubki.

Bubka je zahvalio gradonačelniku na jasno izraženoj podršci Grada, koja je, istaknuo je, jako važna u razvoju dubrovačke atletike.

Slavni skakač s motkom nije krio ni zadovoljstvo posjetom Dubrovniku. –„Imate zbilja prekrasan grad i iskreno se nadam da ću se uskoro vratiti”, rekao je. Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić naglasio je kako je Dubrovnik neizostavan dio politike razvoja hrvatske atletike, posebno zbog planirane gradnje atletskog stadiona. Takav, rekao je, civilizacijski iskorak za razvoj atletike otvara mogućnosti stvaranja nove vrijednosti u Dubrovniku. –„Sport je potrošač, a atletika nema granica u bilo kojem pogledu“, zaključio je Veštić.

dubrovnik.hr

 

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top