Vijesti

U Cvijićevoj uskoro nova garaža

Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž sastao se jučer s predstavnicima stambenih zgrada Stjepana Cvijića 16, Stjepana Cvijića 18 i Sustjepanska 5 u prostoru bivšeg kina Gruž, gdje je održano potpisivanje ugovora stanara koje prethodi gradnji nove garaže za stanare ove tri zgrade u Ulici Stjepana Cvijića u Gružu.

Projekt je napravljen po modelu javno-privatnog partnerstva, po uzoru na projekt izgradnje garaže Stjepana Cvijića 32. Investitori su stanari, a Grad Dubrovnik je kao partner u projektu financirao izradu cjelokupne projektne dokumentacije, oslobodio investitore plaćanja komunalnog i vodnog doprinosa, pokrio troškove izmještanja infrastrukture i instalacija te pružio podršku u pregovorima s izvođačima i nadzornicima radova. Zamjenik gradonačelnika Raguž uvodno je stanarima zahvalio na uspješnoj suradnji, te istaknuo kako se nada da će u budućnosti biti još ovakvih projekata.

Na završnom sastanku stanari su s predstavnicima odvjetničkog ureda i javnim bilježnikom raspravili posljednja otvorena pitanja, nakon čega su potpisali ugovore o financiranju i raspodjeli. Nakon što bude uplaćeno 25 posto od ukupnog iznosa investicije, započet će radovi na izgradnji objekta. Garaža će biti izgrađena postojećem parkingu, a po projektnoj dokumentaciji imat će oko 50 parkirnih mjesta. Skorom realizacijom ovog projekta, ulica će se osloboditi od vozila čime će se riješiti komunalni problem ovog dijela grada, a istodobno će stanarima porasti vrijednost njihove nekretnine.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top