Vijesti

Vlahušić bi gradio stadion na Babinom kuku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas u Zagrebu radni sastanak s Mladenom Pejnovićem, direktorom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Teme sastanka bile su ACI marina u Komolcu, Vila Čingrija i projekt atletskog stadiona s nogometnim igralištem na Glavici Babinog kuka.

Grad Dubrovnik spreman je kupiti Vilu Čingriju, izvijestio je Pejnovića gradonačenik Vlahušić. Za tu namjenu osigurana su sredstva, sukladno prvotnoj procjeni vrijednosti ove nekretnine, dodao je gradonačelnik. U sklopu akcije „Projekti 100“ DUUDI-ju u zadanom roku pristiglo više od 15 ozbiljnih ponuda za kupnju Vile Čingrije, izvijestio je gradonačelnika Vlahušića Pejnović. Potrebno je napraviti novu procjenu vrijednosti od strane ovlaštenog sudskog vještaka, koja ne smije biti starija od šest mjeseci, rekao je Pejnović, nakon čega će se Vila Čingrija po pravu prvokupa najprije ponuditi na otkup Gradu Dubrovniku. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako je riječ o iznimno vrijednom kulturnom dobru i važnoj lokaciji za Grad Dubrovnik, te kako će Gradsko vijeće Grada Dubrovnika zasigurno prepoznati javni interes kako bi se u konačnici osam tisuća kvadratnih metara vile i pripadajućeg parka otvorilo za društvenu namjenu.

Nastavno na Vladinu najavu o strateškoj dokapitalizaciji ACI-ja, predstojnika Pejnovića gradonačelnik Vlahušić upoznao je s interesom Grada Dubrovnika za kupnju ACI marine u Komolcu, kao i ljetnikovca Sorkočević na istoj lokaciji. Ovaj povijesni ljetnikovac dio je kulturne baštine Grada, te bi optimalno bilo da se vrati pod vlasništvo jedinice lokalne samouprave koja bi ga primjereno obnovila i stavila u funkciju razvoja i očuvanja kulturnih dobara, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić, dok bi marina zadržala komercijalnu namjenu.

Gradonačelnik Vlahušić s Pejnovićem je razgovarao i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na Glavici Babinog kuka. Sve ugovorene točke aktivno se rješavaju, nakon čega će se na Glavici izgraditi atletski stadion s nogometnim igralištem, predviđen Izmjenama i dopunama prostornog plana Grada Dubrovnika, izvijestio je gradonačelnik Pejnovića. Napravljeno je idejno rješenje projekta, a nakon ishođenja dokumentacije projekt će se aplicirati za europske fondove. Riječ je o jednom od prioritetnih projekata u razvoju dubrovačkog sporta, naglasio je gradonačelnik Vlahušić.

dubrovnik.hr

gošk - mosor

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top