Vijesti

Zamjenica župana Vučković na okruglom stolu projekta HER.CUL

Zamjenica župana Marija Vučković sudjelovala je na okruglom stolu u sklopu projekta HER.CUL pod nazivom „Valorizacija stećaka u turizmu“, održanom  u čitaonici Državnog arhiva u Palači Sponza.

Nakon pozdravne riječi, zamjenica Vučković održala je prezentaciju o odrednicama i sudjelovanju Dubrovačko-neretvanske županije u kulturi i baštini.

” Kulturno i prirodno naslijeđe pokretač su razvoja te je potrebno potaknuti svijest o onome što imamo i raditi na ravnomjernom razvoju cijele županije s novim i inovativnim načinima prezentacije kulturne baštine. Dubrovačko-neretvanska županija aktivni je promicatelj kulturnog identiteta, a ne samo statični financijer. Kultura i umjetnost, kada se njome znalački upravlja, u ekonomskim terminima pozitivno utječu na razvoj malog i srednjeg poduzetništva.” – naglasila je zamjenica Vučković.

Osnovni cilj projekta HER.CUL je očuvanje izuzetno vrijedne i jedinstvene kulturno-povijesne baštine stećaka na području četiri države, a čiji je nositelj regionalna razvojna agencija DUNEA.

Uvodno predstavljanje održao je Vjekoslav Vierda, kreator i moderator ovo okruglog stola. Ispred županijske Razvojne agencije DUNEA obratila se koordinatorica projekta Her.Cul. Marija Radovanović.

Na okruglom stolu sudjelovali su i arheolog Ivan Alduk, kustos Dubrovačkih muzeja Domagoj Perkić, predsjednica udruženja turističkih vodiča Dubrovnik Ivana Soldo, predstavnica turističke agencije Aragosa Anja Marković, te predstavnica turističke agencije Gulliver Ariana Koši.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top