Vijesti

Zatvaraju se 65. Dubrovačke ljetne igre

Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž sudjelovao je na konferenciji za novinare koja je povodom zatvaranja 65. Dubrovačkih ljetnih igara održana u hotelu Villa Orsula.

Dubrovačke ljetne igre i ove su godine okupile gotovo 2000 umjetnika iz cijelog svijeta. Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 17 scenskih i ambijentalnih lokacija izvedeno je 79 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa.

Zamjenik gradonačelnika Raguž pohvalio je ovogodišnji festivalski program, ali i ocijenio kako u Dubrovniku kultura, turizam i ugostiteljstvo mogu funkcionirati zajedno. Istaknuo je kako je Grad Dubrovnik otvoren za širenje kulturne ponude na nove ambijentalne lokacije, poput ljetnikovca Skočibuha gdje je izvedena predstava ‘Romeo i Giullieta, ali i ljetnikovce Rijeke dubrovačke te vilu Čingrija.

Intendant Igara Krešimir Dolenčić također je istaknuo kako je nakon 35 godina u Skočibuhi uprizorena predstava.

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogadović zahvalila je Gradu Dubrovniku i svim upravnim odjelima na izvrsnoj suradnji i iskazanoj logističkoj pomoći.

Na konferenciji za novinare govorili su i dožupan Županije Dubrovačko-neretvanske Davorko Obuljen i rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić.

Dubrovačke ljetne igre zatvara operni gala koncert Zagrebačke filharmonije ispred crkve sv. Vlaha nakon čega slijedi dodjela nagrade Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu te sama ceremonija zatvaranja 65. Igara na istoj lokaciji. 

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top