Vijesti

Završeni radovi na demonstracijskom pilotu korištenja geotermalne energije u OŠ Opuzen

Župan Nikola Dobroslavić obišao je novi pogon geotermalne energije u Osnovnoj školi Opuzen i time označio završetak radova na projektu kojeg provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Osnovna škola u Opuzenu među prvim je školama u Hrvatskoj koje se griju koristeći geotermalnu energiju. Ovaj pogon dio je EU projekta LEGEND te je njime  financirana ugradnja geotermalnih košara, strojarskih i elektrotehničkih instalacija te radijatora, kao i sve istražne radnje koje su tome prethodile, a škola se već grije kroz novi sustav.

Investicija je vrijedna 100.000 eura, a riječ je o demonstracijski pilotu koji će ukazati na brojne benefite korištenja energije tla, kao oblika obnovljivog izvora energije.

Na ovaj način Županija i DUNEA potiču korištenje obnovljivih izvora energije, a primjer u Opuzenu najbolje govori o tome kako se sredstva iz EU fondova mogu dobro iskoristiti za banefite lokalne zajednice.

Ravnatelj škole Zlatko Sušan zahvalio je DUNEA-i i Županiji na vrijednoj investiciji koja će smanjiti troškove grijanja i povećati njegovu učinkovitost.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top