Vijesti

Župan uručio ključeve pet vozila vrijednih 1,42 milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić sudjelovali su na primopredaji 1,42 milijuna kuna vrijedna četiri sanitetskih vozila i jednog vozila hitne pomoći.

Tom je prilikom župan Dobroslavić naglasio kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna potreba građana DNŽ i ustanova u zdravstvu te da stoga iz proračuna za tu svrhu izdvaja godišnje oko 16,1 milijun kuna.

Podsjetivši na prošlogodišnju nabavku sličnih vozila te na jedno vozilo koje je nabavljeno početkom godine, župan je kazao kako se i 2015. godine namjerava nastaviti s opremanjem voznog parka domova zdravlja i Zavoda HMP. Posebno je istaknuo problem na širem području Orebića, što bi to trebalo biti riješeno nabavkom vozila iduće godine.

Na primopredaji su bili ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć DNŽ Luka Lulić, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, DZ Metković Mihovil Štimac te DZ Vela Luka Marin Barčet. Naime, dva sanitetska vozila nabavljena su za potrebe DZ Metković, a po jedno vozilo za DZ Dubrovnik i DZ Vela Luka. Vozilo hitne pomoći nabavljeno je za Zavod za HMP DNŽ.

U ime ravnatelja Županiji se zahvalio ravnatelj DZ Dubrovnik Bazdan koji je istaknuo važnost kvalitetnog voznog parka za ustanove u zdravstvu naglasivši da prosječno vozilo godišnje prijeđe oko stotinu tisuća kilometara.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top