Zabava

Izložbom “Rukama složeno” nastavljen “Forum mladih”

Cjelogodišnja manifestacija “Forum mladih” nastavljena je umjetničko – tehnološkom izložbom  radova učenika osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, dječjeg doma te udruga koje se bave djecom i mladima, koja je otvorena 25. studenog u novoobnovljenim lađama u Lazaretima. Izložbu su zajednički organizirali Upravni odjel za obrazovanjenje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Ovogodišnji “Forum mladih” integralni je je dubrovačke kandidature za europsku prijestolnicu kulture 2020. te predstavlja jedan od važnijih projekata koji podupiru tu kandidaturu pa je ovogodišnja izložba napravljena u suradnji s dubrovačkim timom kandidature Dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture. Izložbu su otvorili Miho Katičić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo te Gaella Gotwald suradnica na kandidaturi Dubrovnika za europsku prijestolnicu kulture 2020, Na otvaranju je nastupio mladi glazbenički duo Barbara Čorak – flauta i Lovro Barašić – gitara, mentora profesora Jakova Kakarigija iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića.  Ovaj duo, koji je oduševio svojim nastupom sve prisutne, ove je godine osvojio drugo mjesto na regionalnom natjecanju komornih sastava.

Nakon otvaranja održano je predavanje Radio kluba Dubrovačko primorje o osnovama radioamaterizma i postupanju u izvanrednim situcijama. Posjetitelji su imali priliku vidjeti i specijalizirano vozilo te isprobati uređaje kojim se služe radio vezisti.

Zahvaljujemo  agenciji Adria Congress, Multimedijalnom centru Lazareti, Art radionici Lazareti, volonterima Zajednice tehničke kulture te Marini, Morani i Jeleni koji su pomogli u organizaciji ove izložbe.

“Forum mladih” provedbeni projekt strateškog programa “Mladi i Grad skupa”, kojim se potiče kreativnost kod djece i mladih, zdravi stilovi žviljenja te amaterski šport.
Sljedeća manifestacija “Foruma mladih” je “Smotra kolendara”, koja će se održati 16. prosinca u Kinu Sloboda.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top