Zabava

Mnoštvo Dubrovčana na otvorenju parka Batala

Novouređeni park na Batali službeno je otvoren u nedjelju poslijepodne prigodnim programom.

Za Dubrovčane svih generacija organiziran je zabavni glazbeni program, a mališanima su uz dječje igralište posebno zanimljive bile sprave za vanjski fitness.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro VLahušić ovom prilikom podsjetio je kako su Grad te investitor tvrtka ‘Vrtlar’ u uređenje parka uložili nešto više od dva milijuna kuna dok su radovi u intervalima ukupno trajali godinu dana. Park je, kako je naglasio, komplementaran’ onom u Gružu. -‘Poočetna je i završna točka gotovo šest kilometara duge šetnice koja će se finalizirarti uređenjem Lapadske obale, a proteže se preko Orsana, Babina kuka, te dalje Uvalom Lapad i Batalom’, kazalo je gradonačelnik Vlahušić.

Nakon što je park dobio novo hortikulturno lice, uređeno je dječje igralište, renovirano je oklopno vozilo Majsan te ratni brod ‘Sveti Vlaho’, postavljene su kamene klupice i stolovi, kao i sprave za tjelovježbu na otvorenom. Kroz šetnicu parka ranije ovog tjedna postavljena je i solarna LED rasvjeta, jedina takva u Hrvatskoj. Uskoro će, najavljeno je, i Batala dobiti besplatni internet.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top