Zabava

Nagrađivana komedija-drama „Mi smo najbolje“ u kinu Jadran

Posljednja u nizu projekcija najboljih filmova s Pulskog filmskog festivala na Dubrovačkim ljetnim igrama, održat će se u nedjelju, 17. kolovoza u ljetnom kinu Jadran gdje će s početkom u 21:30 sati biti prikazana nagrađivana švedsko-danska komedija drama „Mi smo najbolje“. 

Radnja filma „Mi smo najbolje“ (Vi är bäst!) odvija se Stockholmu 1982. godine, a glavne junjakinje su tri trinaestogodišnje djevojke, hrabre, jake, zbunjene i čudne Bobo, Klara i Hedvig. One su, zbog nesretnih obiteljskih okolnosti, od ranog djetinjstva prisiljene brinuti se same za sebe, no tada pokreću vlastiti punk bend bez ijednog instrumenta i bez obzira na to što im svi govore da je punk mrtav.

Scenarij prema grafičkom romanu i režiju potpisuje Lukas Moodysson, švedski redatelj i pisac koji je koscenarist nagrađivane švedske televizijske serije „Nova zemlja“ (2000.) i uz Stefana Jarla koredatelj dokumentarca „Teroristi“ (2003). Objavio je nekoliko zbirka pjesama i roman.

Film je nagrađen Guldbagge nagradama za najbolju šminku i za najbolji set, na Göteborg filmskom festivalu pripala mu je Nagrada Lorens, na Međunarodnom filmskom festivalu u Reykjaviku dobio je nagradu publike i na Međunarodnom fimskom festivalu u Tokyju osvojio je Grand Prix.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su online na www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Multimedijalnom centru Visia i u Kulturno-informativno centru Luža te na ulazu u kino Jadran, jedan sat prije početka projekcije.

Komentari

Komentari

Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

To Top