Ponedjeljak, srpanj 22

  Konferencijom za novinare VK Jug CO je najavio prvu finalnu utakmicu doigravanja za prvaka Hrvatske koja se igra u srijedu, 6. svibnja na riječkoj Kantridi s početkom u 19 sati. Direktor kluba Ognjen Kržić uvodno je rekao kako je Jug iznimno zadovoljan činjenicom da je osiguran plasman u finale prvenstva te Final six Lige prvaka te kako je u ovom trenutku sve podređeno finalnoj seriji doigravanja.

  O prvoj finalnoj utakmici govorio je trener VK Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak:

  – Zadovoljni smo da smo došli do finala i to smo izborili s velikom sigurnošću. Riječ je finalnoj seriji i svaka utakmica će nositi nešto svoje. Prva je utakmica vrlo važna, ali nije odlučujuća. Imamo dovoljno iskustva da znamo da će svaki trenutak nositi svoju problematiku i tako ćemo se postaviti – rekao je trener Juga dodavši kako Jug u ovu finalnu seriju ulazi s jasnom željom da osvoji naslov prvaka Hrvatske.

  – Svjesni smo da Primorje ove godine igra najbolji vaterpolo u Europi i u kakvom god sastavu igrali imju jednu sigurnost u igri. Atraktivni su u napadu, a posebno dobri u obrani gdje sa svojom bekovskom linijom lome sve protivnike, posebno od dolaska Damira Burića. Tu igru ove sezone nitko do kraja nije uspio slomiti – odgovorio je na pitanje o Primorju, suparniku u finalu trener Juga Vjeko Kobešćak.

  U ime igrača na konferenciji je govorio kapetan momčadi Marko Bijač koji je potvrdio kako prva utakmica može biti važna, ali ne i odlučujuća.

  – Maksimalno smo motivirani, iako je Primorje pokazalo svoju jačinu uvjerljivim pobjedama u dva finala koja su do sada igrali. Na njima je i mali pritisak potvrde svih tih uspjeha, ali i mi ćemo dati sve od sebe, iako smo svjesni da neće biti lako – riječi su kapetana Bijača

  Navijači Juga utakmicu će moći pratiti u izravnom prijenosu na Radio Dubrovniku, medijskom partneru VK Jug CO u srijedu, 6. svibnja od 19 sati.

  jug.hr

   

  Podijeli

  Komentiraj