FOTO: Dubrovački turnir u rangu s najjačima u Europi

Foto: Dario Kovač

Počeo je Valamar Junior Open, Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske u badmintonu, koje je okupilo 90-ak natjecatelja iz 12 država, a koje se . U Gospino polje na turnir iz Europa serije, koji se boduje za Svjetsku juniorsku ljestvicu kojom se određuju nositelji za Svjetska juniorska prvenstva, zatim juniorska prvenstva Europe i za Olimpijske igre mladih, stigli su natjecatelji iz SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Turske, Poljske, Njemačke, Finske te Hrvatske.

U tri dana, koliko traje turnir, odigrat će se u dubrovačkoj sportskoj dvorani gotovo 200 susreta na četiri terena.

Naš turnir se već našao u rangu s najjačim turnirima u  Europi – istaknuli su u Badmintonskom klubu Aedium, organizatoru turnira čiji je nagradni fond 5,000 američkih dolara.

Među 90-tak natjecatelja je i šestero članova dubrovačkog kluba Aedium (Antonio Butigan, Fran Galjer, Mia Čerjan, Marino Sabolić, Marin Šućur i Mara Vlašić) od kojih je prvog dana turnira uspjeha imao Fran Galjer. Najuspješniji član dubrovačkog kluba, reprezentativac, s dvije pobjede stigao je u pojedinačnoj konkurenciji do osmine finala gdje ga u subotu, 3. listopada, ujutro, oko 10.10 sati čeka ogled protiv Slovenca Roka Jerčinoviča. Galjer je na startu bio s 2:0 bolji od Čeha Michala Hubaceka te potom s 2:0 od Slovenca Gaspera Kriveca.

Najjači badmintonski turnir u Dubrovniku do danas, Valamar Junior Open, otvorio je u ime Grada Dubrovnika pročelnik Miho Katičić.

Invalid Displayed Gallery

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.