Božidar Butigan brani udarac Gorana Šorgića (foto: Dario Kovač)

  Na gradskom stadionu u Lapadu danas je u organizaciji generacije Gošk Dubrovnika 83/84 održana memorijalna utakmica povodom pete obljetnice smrti prerano preminulog Zlatka Sentića, voljenog trenera, koji je obillježio jedan veliki dio djetinjstva spomenute generacije. U klubu ga se svi sjećaju kao velikog radnika i pozitivca, a ponajviše velikog prijatelja.
  Zlatko, bivši nogometaš, igrao je i mali nogomet, da bi kasnije preuzeo ulogu trenera. Radio je sa najmlađim dubrovačkim nogometašima, s kojima je bilježio zapažene rezultate na turnirima i ligama.

  Samoj utakmici prethodio je susret mlađih pionira do 12 godina Nk Gošk Dubrovnika 1919 i Reprezentacije Konavala, koja je završila rezultatom 2:2.
  U susretu između Generacije 83/84 i Zlatkove generacije, pobijedila je Generacija 83/84 rezultatom 3:2 , a pogotke su postigli vratar Božidar Butigan 8(11 m – 1:0), Goran Šorgić (1-1), Josip Kralj (1-2), Dado Bjelopera (2-2)  te Davorin Krešić (2-3).

  Osim revijalnog tona utakmica je bila i humanirarnog karaktera. Naime, Zlatkovoj kćeri jedinici je od rujna prošle godine dijagnosticiran rijedak tip zloćudnog tumora Ewingov sarkom. Trenutno je na rehabilitaciji u Zagrebu gdje je nedavno uspješno operirana te je baš kao što je i njen otac običavao, pobijedila u još jednoj vrlo bitnoj utakmici. Još puno vremena i strpljenja će trebati kako bi se Karla u potpunosti oporavila.

  Svi humanitarni prilozi prikupljeni na dan održavanja nogometne utakmice bit će uplaćeni za akciju ‘Za Karlu!’ za troškove njenog liječenja.

  Za akciju “Za Karlu” uplate također možete izvršiti i direktno na broj žiro računa:

  Blaženka Sentić – HR8724070003104524130

  [unitegallery zlatkosentic]

   

  Podijeli

  Comments are closed.