FOTOGALERIJA: Star Wars lagano preuzima Dubrovnik

Foto: Dario Kovač / Izuzetno.com

Pripreme za osmi nastavak znanstvenofantastičnog filmskog serijala Star Wars, koji će se od 9. do 16. ožujka snimati na Stradunu i ostatku povijesne jezgre, u punom su jeku. Izlozi dubrovačkih radnji punom se parom pretvaraju u filmske kulise kojima će uskoro šetati velike holivudske glumačke zvijezde poput Benicia del Tora, Harrisona Forda, Marka Hamilla i ostalih. Ekipa najpopularnijeg filmskog serijala u povijesti u Dubrovniku planira u desetak dana potrošiti čak 6 milijuna dolara.

[supsystic-gallery id=1 position=center]

‘Nekoliko dana u ožujku kretanje u staroj gradskoj jezgri bit će regulirano posebnim režimom. Pripreme scenografije za snimanje odvijat će se dana 9. i 10. ožujka od 18 do ponoći, a pripreme snimanja i samo snimanje na dane 11., 12., 13., 14., 15. te 16. ožujka, i to u vremenu od 4 ujutro do 16 sati pripreme, te snimanje od 16 do 4 ujutro sljedećeg dana. Vjerujemo da vam ova situacija neće izazvati poteškoće, te da ćete se u Dubrovniku ugodno provesti.’, piše na stranicama Turističke zajednice Dubrovnika.

Prema pisanju RTL-a, nakon Ratova zvijezda gradska uprava započela je pregovore za dovođenje još jednog filmskog spektakla u Dubrovnik. Prema riječima gradonačelnika Vlahušića, najpoznatiji filmski tajni agent James Bond 007 također bi uskoro mogao prošetati Stradunom.

‘Istina je, Dubrovnik pregovara s Bondovim ljudima. Postoje razgovori o novcima, s Bondom nije lako pregovarati, ali počeli smo,’ otkrio je Vlahušić.