Četvrtak, svibanj 23

  Tek dva osvojena boda, Solin 6:6 i Alumnus 4:4, na svom kontu ima Murter, momčad koju vodi ‘temperamentna futsal institucija’, Željko Silov iz Šibenika. Prošlogodišnji uspjeh Crnice, momčadi 2. HMNL Jug, a koja je igrala kvalifikacije za 1. HMNL, najviše može zahvaliti upravo gore spomenutom na odličnom rezultatu gdje su na kraju kvalifikacija ‘nijanse’ odlučivale o putniku u najelitniji rang…

  Šibenski ‘Mourinho’ kako ga neki od milja zovu dao je ostavku na mjesto trenera Crnice te je vrlo ubrzo dobio poziv od čelnika Murtera da preuzme kormilo jedinog otočkog kluba u 1. HMNL. Devet odigranih kola u 1. HMNL možda je čak i previše da se iz trenera Murtera izvuču slabosti ili pozitivne stavke Mnk Murter, vidjevši da je situacija jako posebna, što zbog položaja dvorane ili pak igrača (posao), trener nije zadovoljan, a već uoči prvog pitanja za najavu utakmice u petak ‘šibenski Mourinho’ počeo je voditi monolog..

  Iskren da budem, situacija je jako specifična. Jednostavno smo došli u tu situaciju da od prošle sezone skoro nitko nije ostao. Jednostavno smo bili prisiljeni na posudbe iz Zagreba (Nacional FC, prošlogodišnji prvak), Šibenika, Zadra… Jednostavno je trenutna situacija slijed okolnosti od prošle sezone te nedostatak kvalitetnih sponzora. U tjednu nemamo ni dva kvalitetna treninga da možemo poraditi na uigranosti ili nečemu većem, riječi su Silova koji još dodaje:

  S obzirom kako smo krenuli prva dva kola, moram priznati da sam trenutno zadovoljan, izuzev pozicije na tablici, već zbog toga što momčad sada ima ‘glavu i rep’ te sam uvjeren da će to bolje i bolje ići u drugom dijelu ako se možda financijska situacija popravi i da s ovim igračima koji su nam sada na posudbi nastavi korektan odnos. Gledajući na prošlu utakmicu ne vidim razloga zašto u Dubrovniku ne bi stigli do prve pobjede, zaključio je Silov.

  U prošlom kolu Murter je poražen od Nacionala 8:4, a Silov je bio i više nego zadovoljan borbom i zalaganjem svojih igrača: – Protiv Nacionala smo odigrali odlično, pružili smo fantastičan otpor s obzirom jer nemamo treninge niti išta. Uigranost je veća nego na početku sezone, to je uvelike vidjljivo, no još moramo poraditi jer nam nije cilj ostati na posljednjem mjestu…

  S obzirom da je Silov duži niz godina dolazio u Dubrovnik, ponajviše u funkciji trenera Crnice, stekao je mnoga poznanstva, a voli se ”našaliti” da mu je uvijek najdraže iz Dubrovnik put svog doma krenuti s bodom ili bodovima..

  Meni je drago doći igrati u Dubrovnik, imam dosta futsal prijatelja, neki su sada nositelji igre Squarea, neki su u funkciji trenera, pomoćnog trenera.. Garantim da će to biti jedna prava utakmica u kojoj je svaki ishod moguć. Nadamo se dobroj utakmici jer sigurno dubrovačka publika to zaslužuje. Priznajem da ćemo pokazati odličnu igru i da ćemo uvelike parirati dosta kvalitetnoj ekipi Squarea kojoj ćemo dokazati da ipak malo bolju poziciju zaslužujemo.

  S obzirom da poznati šibenski trener čak u nekoliko navrata ‘nije dozvolio’ pitanja već je sam od početka do kraja razgovora pričao o odnosima u Klubu i prognozi utakmice, na kraju je bacio ‘bubu’ u uho našem Matu Cvjetkoviću koji će se zasigurno dobro nasmijati, ali s respektom, na sljedeću izjavu: – Dat’ ću sve od sebe da svog prijatelja Mata Cvjetkovića ostavim u sred Dubrovnika bez bodova! Nije mi strano iz Dubrovnika se vraćati s bodovnom tricom, a i ovog sam puta uvjeren da ću se boriti i da će mi Mato na kraju utakmice čestitati, bilo to na kraju utakmice na zalaganju kompletne momčadi ili pak radi pobjede! 

  S obzirom na ova medijska prepucavanja, bila ona više na prijateljskoj strani ili ne, moramo priznati da nas u petak, na (ne)sretni 13. studenog očekuje jedna vrlo, vrlo teška utakmica.

  Zbog kartona naš strateg Marinko Mavrović ne može računati na vrlo bitne igrače, Mara Đuraša i Gordana Duvančića dok s druge strane Murter u Dubrovnik stiže kompletan.

  mnksquare.com

  Podijeli

  Komentiraj