Četvrtak, svibanj 23

  U drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske Jug CO je u Zagrebu pobijedio Mladost rezultatom 8:11. U finalu će igrati protiv riječkog Primorja EB.

  Nakon godine dana ‘posta’ Jug se vratio u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. U dvije utakmice Dubrovčani su bili bolji od Zagrepčana sa po tri razlike i sasvim zasluženo izborili finale s Primorjem. Nije bilo lako. Mladost je odlična momčad koja ina sjajan kostur, a popunjena je mladim igračima koji igraju lijep vaterpolo. No, ovoga puta su naletjeli na boljeg, iskusnijeg, motiviranijeg Juga.

  Što je pravi dobitak ovih utakmica, osim naravno plasmana u finale? Dobitak je želja svakog pojedinca koji je igrao u polufinale da uđe u finale. Jug je opet momčad koja gori od želje za pobjedom. Takav dojam su ostavili na Savi, a to teško može prevariti. Dobitak su i mladi igrači koji sada ravnopravno s iskusnijima dijele minutažu i učinak.

  Odličan Marko Bijač na golu, tri gola Lorena Fatovića, po dva gola Marka Ivankovića i Ante Viskovića i uloga Macana, pa čak i Bautovića su zalog za budućnost. Nadamo se blisku budućnost. Onu za desetak dana kada ćemo igrati finalnu seriju protiv Primorja u kojoj bez  Boškovića, Janovića, Markovića, Bušlje i Obradovića nemamo nikakve šanse.  Namjerno smo za kraj ostavili Youngera i Bicarija. Zašto? Jer smo se, s obzirom na prikazano kroz cijelu sezonu sezonu, uvjerili da zaslužuju nositi kapicu Juga i njihov će doprinos biti potreban da bi se došlo do trofeja.

  Nakon godinu dana, Jug je opet u finalu PH!

  jug.hr

  Podijeli

  Komentiraj