Svaka sljedeća utakmica je najvažnija jer može donijeti ili odnijeti trofej. Ali, ova, baš ova subotnja je psihološki gledano najvažnija od svih! Primorje je veliki favorit, dolazi u Gruž po pobjedu i to ne kriju. A Jug? Naši momci su iznimno motivirani. Svjesni da samo ako budu igrali na 120 posto svojih mogućnosti imaju šanse. I naravno, očekuju, pa i prizivaju pomoć s tribina. Nema tog igrača kojem ruka neće zadrhtati kad se s gruških tribina prolomi huk: “Jug, Jug, Jug…”

  – Organizacijski je sve posloženo. Momčad je na Rijeci odigrala odličnu utakmicu, tako da smo optimisti. U subotu u 19 sati igramo drugu finalnu utakmicu protiv Primorja i od naših navijača priželjkujemo da nam budu osmi igrač u tom važnom dvoboju – rekao je uvodno direktor Juga Ognjen Kržić.

  Potom su riječ uzeli akteri u plivalištu. Pavo Marković je bio zadovoljan igrom u obrani, koja je na čelu s kapetanom Markom Bijačem vrlo dobro odradila svoj dio posla.

  – Uspjeli smo ih iznenaditi načinom igre u napadu, ali nismo do kraja iskoristili taj način igre. Moje je mišljenje da možemo bolje s igračem manje i na tome ćemo raditi. Sve u svemu možemo biti zadovoljni igrom na Kantridi i ako tako budemo odigrali ovdje pred našim navijačima mislim da možemo pobijediti – riječi su Pava Markovića.

  Trener Vjekoslav Kobešćak je nakon pregledane snimke samo ustvrdio kako vidi prostora za napredak u igri Juga. Nije otkrio u kojem segmentu, što je logično!

  – Već nekoliko utakmica mi igramo pokretljivo, s puno uplivavanja, što nije tipičan hrvatski vaterpolo. No, konkurentni smo i to je ohrabrujuće. Morat ćemo pojačati intenzitet u obrani i od početka pokušati igrati na razini kakva je bila u druge dvije četvrtine – rekao je Kobeščak koji je zahvalio kapetanu Marku Bijaču zbog odličnog nastupa u Rijeci, unatoč teškom zdravstvenom stanju.
  – Iako cijelu noć nije spavao, te je nekoliko sati uoči utakmice bio na infuziji odlučio je igrati i odigrao odličnu utakmicu. On je za mene primjer pravoga kapetana. Odigrao je utakmicu srcem, baš kao i cijela momčad – rekao je Kobešćak.

  Novinari su od trenera Juga tražili komentar na konstantan pritisak kako iz bazena, tako i s klupe Primorja, uz pitanje zašto Jug to ne radi: “To ne priliči našem klubu i našem Gradu. Primorje koristi svo oružje koje im je na raspolaganju i to je legitimno.” – kazao je Kobešćak na čije se riječi nadovezao direktor Juga Ognjen Kržić: “Ovo je pitanje za suce i delegate. U propozicijama jasno stoji kakve su sankcije za takvo ponašanje.”

  Na novinarsko inzistiranje Kržić je o sudačkom paru koji će suditi u subotu rekao kako još iz igračkih dana zna da talijanski sudac Caputti neće dopustiti vršenje bilo kakvog pritiska s obje strane, a o mladom Banovcu se izjasnio trener Kobeščak.

  – Povjerenstvo za natjecanje je ocijenilo da je riječ o sucu koji je zaslužio suditi ovako važnu utakmicu i osobno se s tim slažem. U našem vaterpolu postoji niz odličnih mladih sudaca poput Banovca, Prančića, Copića, Matijevića, Blaškovića,… i drugih i podržavam odluku da su zaslužili biti dijelom završnice našega prvenstva” – završio je Kobešćak.

  Podijeli

  Komentiraj