JUGAŠI SLOŽNI U NAJAVI: Uz podršku navijača do pobjede

Svaka sljedeća utakmica je najvažnija jer može donijeti ili odnijeti trofej. Ali, ova, baš ova subotnja je psihološki gledano najvažnija od svih! Primorje je veliki favorit, dolazi u Gruž po pobjedu i to ne kriju. A Jug? Naši momci su iznimno motivirani. Svjesni da samo ako budu igrali na 120 posto svojih mogućnosti imaju šanse. I naravno, očekuju, pa i prizivaju pomoć s tribina. Nema tog igrača kojem ruka neće zadrhtati kad se s gruških tribina prolomi huk: “Jug, Jug, Jug…”

– Organizacijski je sve posloženo. Momčad je na Rijeci odigrala odličnu utakmicu, tako da smo optimisti. U subotu u 19 sati igramo drugu finalnu utakmicu protiv Primorja i od naših navijača priželjkujemo da nam budu osmi igrač u tom važnom dvoboju – rekao je uvodno direktor Juga Ognjen Kržić.

Potom su riječ uzeli akteri u plivalištu. Pavo Marković je bio zadovoljan igrom u obrani, koja je na čelu s kapetanom Markom Bijačem vrlo dobro odradila svoj dio posla.

– Uspjeli smo ih iznenaditi načinom igre u napadu, ali nismo do kraja iskoristili taj način igre. Moje je mišljenje da možemo bolje s igračem manje i na tome ćemo raditi. Sve u svemu možemo biti zadovoljni igrom na Kantridi i ako tako budemo odigrali ovdje pred našim navijačima mislim da možemo pobijediti – riječi su Pava Markovića.

Trener Vjekoslav Kobešćak je nakon pregledane snimke samo ustvrdio kako vidi prostora za napredak u igri Juga. Nije otkrio u kojem segmentu, što je logično!

– Već nekoliko utakmica mi igramo pokretljivo, s puno uplivavanja, što nije tipičan hrvatski vaterpolo. No, konkurentni smo i to je ohrabrujuće. Morat ćemo pojačati intenzitet u obrani i od početka pokušati igrati na razini kakva je bila u druge dvije četvrtine – rekao je Kobeščak koji je zahvalio kapetanu Marku Bijaču zbog odličnog nastupa u Rijeci, unatoč teškom zdravstvenom stanju.
– Iako cijelu noć nije spavao, te je nekoliko sati uoči utakmice bio na infuziji odlučio je igrati i odigrao odličnu utakmicu. On je za mene primjer pravoga kapetana. Odigrao je utakmicu srcem, baš kao i cijela momčad – rekao je Kobešćak.

Novinari su od trenera Juga tražili komentar na konstantan pritisak kako iz bazena, tako i s klupe Primorja, uz pitanje zašto Jug to ne radi: “To ne priliči našem klubu i našem Gradu. Primorje koristi svo oružje koje im je na raspolaganju i to je legitimno.” – kazao je Kobešćak na čije se riječi nadovezao direktor Juga Ognjen Kržić: “Ovo je pitanje za suce i delegate. U propozicijama jasno stoji kakve su sankcije za takvo ponašanje.”

Na novinarsko inzistiranje Kržić je o sudačkom paru koji će suditi u subotu rekao kako još iz igračkih dana zna da talijanski sudac Caputti neće dopustiti vršenje bilo kakvog pritiska s obje strane, a o mladom Banovcu se izjasnio trener Kobeščak.

– Povjerenstvo za natjecanje je ocijenilo da je riječ o sucu koji je zaslužio suditi ovako važnu utakmicu i osobno se s tim slažem. U našem vaterpolu postoji niz odličnih mladih sudaca poput Banovca, Prančića, Copića, Matijevića, Blaškovića,… i drugih i podržavam odluku da su zaslužili biti dijelom završnice našega prvenstva” – završio je Kobešćak.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.