Četvrtak, svibanj 23

  Foto: Australian Open

  Drugi put je Darya Kasatkina zaustavila Anu Konjuh u 2. kolu jednog Grand Slam turnira. Prošle godine, na US Openu, sa 6:4 i 6:4, a sad sa 6:4 i 6:3 nakon sat i 22 minute igre na Australian Openu te će Ruskinja u 3. kolu prvog Grand Slam turnira u 2016. igrati protiv prve nositeljice i braniteljice naslova, Amerikanke Serene Williams.

  Ana sa svega 57 posto uspješnosti prvog servisa nije uspjela nametnuti svoju igru. Imala je više winnera, 29 naspram 18 Kasatkine, ali je imala svega 48 posto realiziranih poena na prvom servisu (23 od 48), šest puta je izgubila servis (Kasatkina je iskoristila 6 od 13 break lopti, a Ana 3 od 6). Uz to je Ana napravila 12 dvostrukih servis pogrešaka naspram tri, koliko je imala Kasatkina, te više nego dvostruko više neprisiljenih pogrešaka u odnosu na suparnicu (Ana 47, a Kasatkina 21).

  U prvom setu prvu break priliku je imala i iskoristila Kasatkina. Bilo je to u petom gemu. U iduće, šestom gemu, uzvratila je Ana. U devetom gemu Ana je uspjela spasiti prve dvije break lopte, ali ne i treću. Njoj je prethodila nova dvostruka servis pogreška.

  U drugom setu Kasatkina je u maratonskom trećem gemu napravila novi break. Ana je u njemu imala pet gem lopti, Kasatkina je iskoristila četvrtu break loptu (osam izjednačenja). Vratila je Ana izgubljeno već u četvrtom gemu. Nakon toga repriza. Ana je izgubila svoj servis, pa odmah vratila izgubljeno. Nakon toga opet gubi svoj servis. Kasatkina je potom dobila osmi gem te povela s 5:3. Ana je servirala za ostanak u meču. Spasila je prvu meč loptu. Potom imala dvije prednosti. Nakon toga druga meč lopta za Kasatkinu. Ana je tada napravila dvostruku servis pogrešku, ukupno dvanaestu te je Kasatkina, 69. tenisačica svijeta (dvadeset mjesta bolje plasirana od Ane), po drugi put u karijeri izborila nastup u 3. kolu jednog Grand Slam turnira.

  anakonjuh.net

  Podijeli

  Komentiraj