Iskusna, 12 godina starija, 29-godišnja Ruskinja Elena Vesnina je sa 6:3 i 6:1 dobila Anu Konjuh u 2. kolu WTA turnira u Aucklandu. Nakon sat i 15 minuta ogleda na centralnom terenu 4:2 u as servisima za Anu, koja je sa 6:0 bila bolja u forehand winnerima te s 8:4 u backhand winnerima, ali napravila je dvostruko više dvostrukih servis pogrešaka od Ruskinje (8:4) te gotovo dva i pol puta više neforsiranih pogrešaka: Ana čak 47, a Elena 20.

  Ana se jutro uoči 1. kola i ogleda s Monom Barthel probudila s visokom temperaturom. Kako je problem ostao i dan poslije, u utorak, kada je bila slobodna, Ana nije mogla trenirati. Ni danas nije bilo previše bolje. Tri dana visoke temperature za rezultat su imala čak 47 neforsiranih pogrešaka, osam dvostrukih servis pogrešaka u borbi za četvrtfinale WTA turnira na Novom Zelandu. Anina loša igra je prvenstveno posljedica iscrpljenosti. Iskusna Ruskinja je to znala iskoristiti te proći dalje. U četvrtfinalu će Vesnina igrati protiv Amerikanke Venus Williams, koja je sa 6:4 i 6:1 u 2. kolu bila bolja od Japanke Kurumi Nare.

  Idući nastup 17-godišnja Dubrovkinja imat će u Melbourneu, na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu.

  2. KOLO Ana Konjuh (Hrvatska) – Elena Vesnina (Rusija) 3:6, 1:6

  Dva as servisa u prvom gemu za 1:0. Potom, dvije break lopte za Anu nakon čega je Vesnina nanizala četiri poena te izjednačila na 1:1. U trećem gemu dvije dvostruke servis pogreške Ane za rezultat su imale gubitak servisa. Ruskinja je nakon breaka bez problema stigla do 3:1. Ana je prekinula niz Vesnine bez greške, bez izgubljenog poena. U šestom gemu nakon 15/0 za Anu, četiri poena u nizu suparnice za vodstvo 4:2. U sedmom gemu Ana je prvo sjajno spasila dvije break lopte, potom prosula dvije prednosti, a nakon treće break lopte Ruskinje, nanizala je tri poena te osvojila treći gem. Nakon što je Vesnina dobila idući gem, povela s 5:3, u devetom gemu, pri vodstvu 40/30, Ana je napravila dvije dvostruke servis pogreške. Vesnina nije propustila prvu set loptu. Prvi set je potrajao 41 minutu.

  U drugom setu prva break prilika u trećem gemu, i to za Anu. Vesnina je s tri poena u nizu ipak uzela gem. U četvrtom dvije break lopte za Vesninu. Iskoristila je Ruskinja prvu te otišla na 3:1. U šestom gemu Ana je spasila prvu break loptu, s dvije dvostruke servis pogreške dala Vesnini novu priliku za break, koju je ona iskoristila. U sedmom gemu tri meč lopte za Ruskinju. Ana je spasila prve dvije, ne i treću iako je već bila izigrala Ruskinju.

  anakonjuh.net

  Podijeli

  Komentiraj