Ponedjeljak, prosinac 4

  Ana nije uspjela izborili 3. kolo US Opena, plasirati se među 32 najbolje na posljednjem, četvrtom Grand Slam turniru sezone. Poražena je od Ruskinje Darie Kasatkine nakon sat i pol igre sa 6:4 i 6:4. U oba seta koban za Anu je bio deveti gem kada je izgubila servis.

  Kasatkina je iskoristila u meču 2 od 12 break prilika. Ana niti jednom nije uspjela oduzeti servis Ruskinji. Imala je tri prilike za to. Ana je ispalila 12 as servisa naspram samo jednog Ruskinje. Isti rezultat je bio i u winnerima za Anu, međutim, slab je bio prvi servis dubrovačke tenisačice. Svega 44 posto uspješnosti.

  U juniorskoj konkurenciji Ana je oba puta dobila Kasatkinu. Posebno je bio zanimljiv njihov drugi, posljednji ogled u proljeće 2013. godine u četvrtfinalu juniorskog Roland Garrosa. Pola godine starija Kasatkina je tada dobila prvi set sa 6:3, u drugom vodila s 5:3 te servirala za meč. Imala tada dvije meč lopte, ali je u polufinalu igrala Ana. Ovaj put je Kasatkina opet izborila dvije meč lopte na svoj servis, ali u prvom ogledu ove dvije igračice rođene 1997. godine u seniorskoj konkurenciji, Ruskinja sad nije dozvolila Ani preokret.

  Porazom od Kasatkine Ana nije uspjela ponoviti svoj najveći uspjeh na Grand Slam turnirima, plasirati se u 3. kolo, a što joj je uspjelo prošle godine u Wimbledonu.

  Nakon ispadanja u pojedinačnoj konkurenciji, Anu čeka na US Openu nastup u ženskim parovima. Igra sa Čehinjom, 22-godišnjom Denisom Allertovom, 77. sa svjetske rang liste, a suparnice u 1. kolu su im talijanske tenisačice, 17-te nositeljice, Karin Knapp i Roberta Vinci.

  anakonjuh.net

  Podijeli

  Komentiraj