Ponedjeljak, srpanj 22

  Solitudu soli na rep. Iako nekompletan, iako će reći kako su godine učinile svoje, ipak je to momčad koja računa opet na sam vrh. Ni sami ne znaju koliko su godina zaredom igrali u Portu, bili među četiri najbolja. Nakon svih tih silnih uspjeha, prošle godine su doživjeli debakl. Ni među osam nisu ušli i zbog toga su danas u kvalifikacijama.
  Bilo je po ure prije utakmice: ‘Tko zna hoće li nas bit za igrat?’.

  Bilo ih je i više nego dovoljno. Lozica je na početku utakmice zaprijetila. Povela s 1:0 i 2:1, potom izjednačila na 3:3 nakon prvog vodstva Solituda. Malo prije poluvremena je 8:3 za Solidudo, treća četvrtina novih 5:0… Bilo je i 11 razlike (16:5). Finulo je 10 (16:6). Nikša Karač pet, Teo Bjelopera četiri, po tri Bruno Pavleković i Josip Šandić… s druge strane Danijel Jokić dva.

  U iduće dvije utakmice – dva poraza Dola. Prvo je pala Sovrnja Doli. Češke banje, ekipa iz Župe dubrovačke, dobila je prvu četvrtinu s 5:0. Pred kraj najveća razlike, 12 pogodaka (16:4), na kraju plus 11 (16:5). Luka Špetić kao Nikša Karač – pet, a Hrvoje Miloslavić kao Teo Bjelopera – četiri… S klupe Čeških banja je sve konce povezivao Ivo Begović. Sovrnja Doli je već nakon ždrijeba kvalifikacija znala kako je čeka težak zadatak, kako bi plasman u glavni turnir bio senzacija. Još su u igri. Tek drugi poraz znači adio, ali u njihovoj skupini je i Solitudo, a samo dvojica idu dalje.
  Nakon Sovrnje Doli – poraz Velike rive Doli. Crvene stijene Orašac su opravdale ulogu favorita. Velika Riva Doli se dobro držala prvo poluvrijeme. Imala samo pogodak zaostatka. Ali, nakon što su Crvene stijene dobile sa 4:1 treću četvrtinu, bilo je jasno kako od iznenađenja neće biti ništa. Lukša Kirola je postigao za Crvene stijene čak sedam pogodaka!

  U zadnjoj utakmici dana Mokošani su slavili. Ponta žala je dobila Plažu ispod Petke. Potonjima je vazda prvenstveni cilj nastupiti. Tu tradiciju su nastavili i ovog ljeta. Nikakva pojačanja. Sastav se zna. Tko može doć, super, tko ne može, imat će još najmanje jednu priliku. Antonio Milačić je skoknuo iz Amerike na odmor u Grad. Zaigrao i upisao se u strijelce. Kako ide u četvrtak natrag, to bi bilo sve za ovo ljeto jer Plaža ispod Petke neće opet u more prije petka, kada se igraju utakmice 2. ‘A’ kola. Pontu žala u napadu su predvodili Matej Bogdanović i Marin Knez s po tri pogotka, Nikša Feregja i Božo Kaciga su postigli po dva. Mario Filippi i Nikša Kulaš s po dva pogotka su bili prvi strijelci PIP-a.

  Podijeli

  Komentiraj