Ana Konjuh je potpisala novi uspjeh. Dubrovkinja je u četvrtfinalu US Opena! U četvrtom nastupu na četvrtom Grand Slam turniru sezone izbacila je četvrtu igračicu svijeta i četvrtu nositeljicu, Poljakinju Agniseszku Radwansku. Da, baš izbacila. Poslala je kući bez da je izgubila set (6:4, 6:4) i to nakon što je Radwanska nanizala sedam mečeva bez izgubljenog seta s kojima je osvojila turnir u New Havenu te stigla među 16 najboljih na US Openu.

  https://www.youtube.com/watch?v=6NPTZaWImzg

  Ponovila je Ana igru iz drugog kola kada je nadigrala Japanku Naru, koja je po načinu igre slična Radwanskoj. Pokazala kako ta izvedba nije bila slučajna, kako je u ovom trenutku, kada nema nikakvih problema s ozljedama, odlična, ma što odlična – sjajna. Da, baš je bila takva jer Radwanska je dvije klase bolja od Nare. Ana je bila tako sigurna u sebe. Držala je glavnu riječ na terenu. Izgledalo je kako je za njoj ‘milijun’ ovakvih mečeva, a ne kako prvi put u svojoj karijeri igra u 4. kolu jednog Grand Slam turnira, i kako je stoti, a ne prvi put u profesionalnoj karijeri na centralnom terenu. Ana je na najvećem teniskom stadionu na svijetu, Arthur Ashe, ostvarila prvu TOP 10 pobjedu u karijeri!

  Početak meča pripao je Radwanskoj, ali samo početak. Poljakinja je oduzela servis Ani u drugom gemu, povela s 2:0. Ana vraća izgubljeno na isti način. Povela je u trećem gemu na servis Radwanske sa 40:0. Iskoristila drugu break loptu. U sedmom gemu još jednom je oduzela servis. Radwanska je tada spasila tri break lopte, ali ne i četvrtu. U desetom gemu Ana je servirala za set. Nakon što je propustila prve dvije set lopte, spašavala je break loptu i spasila je drugim servisom – as. Potom je još jednom sjajno servirala te izborila novu set loptu. Radwanska je poslala loptu u aut te tražila pregled snimke, koji je samo potvrdio kako je prvi set pripao Dubrovkinji, koja je ispalila 20 winnera, četiri puta više od četvrte nositeljice US Opena!

  U drugom setu sigurne obje na svom servisu sve do devetog gema u kojem je Ana stigla do tri break lopte. Iskoristila je drugu te servirala za meč. Servirala je velemajstorski! Imala je 38 winnera naspram 9 Radwanske kad se sve zbroji!

  Ana će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Karoline Pliskove, desete nositeljice, koja je s 2:1 u setovima izbacila Venus Williams. Ana igra za polufinale US Opena!

  anakonjuh.net

  https://www.youtube.com/watch?v=qsGOSl8oVK8

  Podijeli

  Comments are closed.