Uoči prve utakmice koja je na rasporedu u petak, 18. rujna, novinar službene stranice MNK Squarea razgovarao je s ‘najstarijim’ pojačanjem ove sezone, 28-godišnjim Gordanom Duvančićem iz Osijeka. Kako je dugogodišnji igrač Osijek Kelmea otišao iz rodnog kraja, koji su razlozi te zbog čega je baš odabrao Square možete pročitati u nastavku članka…

  Proveo si već skoro dva tjedna u Dubrovniku, tvoji prvi dojmovi?

  Odmah na prvu moram kazati da je sve odlično, od smještaja, hrane, ljudi, igrača, trenera.. Grad je fenomenalan, trenirali smo i odigrali već dvije utakmice, upisali pobjedu i poraz, no za početak je to sve u svemu zadovoljavajuće, što s moje strane,a što od cjelokupne momčadi.

  Našu momčad s klupe predvodi jedan od najvećih znalaca, Marinko Mavrović, koji sa svoje ‘desne strane’ ima Mata Cvjetkovića, koji je u klubu već duži niz godina.. Kako gledaš na ovaj dvojac?

  Upoznao sam se već davno sa Mavrovićem. Igrao sam u reprezentaciji te sam tu već uvidio da se radi o jednom vrlo, vrlo uglednom stručnjaku. Znam što očekuje od mene te sam uvjeren da svojim sposobnostima mogu opravdati njegovo povjerenje, ali i povjerenje Uprave koja me odlučila dovesti. Što se tiče Cvjetkovića, zasada, još uvijek nisam imao neke duže razgovore, no već na početku sam imao par kratkih razgovora o gradu, Klubu i sličnim stvarima. Mato je u Klubu duže vremena, zna gotovo svakog igrača jer je sa klubom išao I na gostovanja, vjerujem da ću I prema njemu ispuniti očekivanja.

  Igrači? Ove sezona Uprava se odlučila na potez, spoj mladosti i iskustva, a među kojima ističemo kapetana Cvjetkovića, Bevandu, Reza, tvoj doprinos – to je od strane iskusnijih te onih mlađih Đuraša, Tikvice, Šamije.. Tvoj pogled na ovu momčad?

  Zaista sve najbolje. Uvjeren sam da će spoj mladosti I iskustva zaista razveseliti sve navijače te opravdati očekivanja stručnog stožera. Đuraš, Tikvica te novopridošlica Šamija uvelike mogu održati Square na ‘životu’ duže vremena. Ima tu još mladih snaga koje još nisam u potpunosti upoznao, no na treningu svo njihovo zalaganje zaista dolazi do velikog izražaja.

  Imao si poziva iz drugih klubova, pa čak i iz Italije. Zašto baš Square?

  Istina. Imao sam poziv iz Italije, radilo se o drugoj ligi, znači sigurno klasa niža od naše 1. HMNL, koja pak također nije bajna osim par klubova. Iskren da budem, odabrao sam Square iz više razloga; čuo sam da je atmosfera u Klubu I oko njega odlična, da se radi profesionalno te da je ovo jedan od malobrojnih klubova koji pazi na sve svoje igrače, a u što sam se već u startu uvjerio. Uz sve to, presudila je I trenerska pozicija, trener Mavrović mi se svidio još iz reprezentacije, vrhunski je znalac te sam uvjeren da ću svojim dolaskom u Square napraviti i korak naprijed u svojoj karijeri.

  Iako i Osijek ima svoje vjerne navijače, pa čak i Kohortu iza svojih leđa I naš Klub krasi jedna vrhunska atmosfera, prava navijačka ‘ludnica’, a što je potvrda HNS-a da je Square najgledanija momčad u sezoni 2014./15. Kako gledaš na navijače, sigurno je da si pogledao par snimki utakmica?

  Jest, u Osijeku je I Kohotra iza leđa Osijeka, no to je u većini slučajeva kada stiže Nacional ili neke veće momčadi. Situacija u Dubrovniku je obrnuta, ljudi, navijači, obitelji konstatno dolaze, podržavaju klub i nakon loših igara. Uvjerio sam se u to jer sam nabavio video materijale preko kojih sam, osim navijačke atmosphere, pokušao već unaprijed prepoznati rukopis I način igre trenera Mavrovića. Navijače, a na čiji je pogon Square prošle godine ostvario vrlo zavidne rezultate, ovim putem pozivam da nas podrže u prvoj utakmici ove sezone. Dođite, podržite nas, nećemo vas iznevjeriti! – jasno će 28-godišnji Osječanin na kraju razgovora.

  mnksquare.com

  Podijeli

  Komentiraj