Ponedjeljak, lipanj 24

  Adrian Micevski (foto: Boris Kera)

  Nakon što je nedavno iz MNK Square objavljeno kako je Marinko Mavrović i treću godinu uzastopno trener dubrovačkog prvoligaša iz Kluba stižu nove vijesti.

  Prvo ovogodišnje pojačanje stiže iz Makedonije, riječ je o 24-godišnjem makedonskom reprezentativcu, Adrianu Micevskom, koji je dres Squarea nosio prije tri godine.  U sezoni 2013./14. ukupno je postigao 17 pogodaka (12 u prvenstvu te 5 u Kupu) te je ujedno bio najbolji strijelac Kluba.

  Micevski igra na poziciji napadača, služi se lijevom nogom, a odlikuju ga brzina, čvrstina u duelu i snažan udarac. Počeo je s nastupima  za mladu reprezentaciju Makedonije gdje je bio kapetan momčadi, a kao 18-godišnjak  debitirao je za seniorsku reprezentaciju gdje je do sada upisao preko 50 službenih utakmica u kojima je postigao više od 40 pogodaka!

  Od 2010. godine igrao je sveukupno za tri kluba; makedonski Zelezarec Skopje (2010., 2011., 2012., 2013. i 2015.) Square (2014.) i ciparsku Omoniu (2016.). Zanimljivosti radi, u sezoni 2012./13, kada je nastupao za Zelezarec, bio je najbolji strijelac s čak 47 pogodaka!

  Da je riječ o vrlo kvalitetnom igraču potvrđuje i podatak da je  bio petereostruki prvak i osvajač Kupa u Makedoniji kada je igrao u dresu KMF Zelezarec Skopje (2010., 2011., 2012., 2013., 2015.), a dok je u igrao u dresu Squarea (2014.) ostvario je drugo mjesto u Kupu, a sezonu je zaključio kao najbolji strijelac Kluba .

  Uz gore navedeno vrijedi istaknuti da je 2012./13., kada je postigao čak 47 pogodaka u dresu KMF Zelezarec Skopje, ujedno bio i najbolji strijelac makedonskog prvenstva. Posljednu sezonu proveo je igrajući na Cipru, u dresu Omonie, gdje je također bio najbolji strijelac Kluba.

  Uoči ponovnog dolaska u Dubrovnik, Micevski se kratko obratio navijačima Squarea: – Veoma sam sretan što ponovno dolazim u Square i Grad Dubrovnik kojeg jako volim. Za Square me vežu lijepe uspomene pa očekujem da će se to nastaviti i ove sezone. Square je kao momčad ostao gotovo nepromijenjen, znam gotovo sve igrače i neće mi se biti teško adaptirati se. Vjerujem da ću u vrlo kratkom roku ‘pohvatati’ zamisli trenera Mavrovića i sukladno  tome uklopiti se u sustav  igre. Uvjeren sam da će publika uživati u mojim igrama jer stižem u Dubrovnik pokazati svoj maksimum!

   

   

  Podijeli

  Comments are closed.