Ponedjeljak, srpanj 22
  Povodom završetka adventskog programa 2.Dubrovačkog zimskog festivala i dvodnevnog boravka Djeda Božićnjaka iz Laponije u nedjelju, 10. siječnja u Lazaretima je održana konferencija za medije u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

  Gradonačelnik Andro Vlahušić uvodno je izrazio zahvalnost delegaciji iz laponskog grada Rovaniemija na dolasku, ali i svima koji su doprinijeli da 2. Dubrovački zimski festival ispuni svoja očekivanja. -“Zimski festival nastojat ćemo dalje razvijati upravo uz aktivno sudjelovanje jednog od najvećih svjetskih centara zimskih radosti”, najavio je gradonačelnik podsjetivši kako se ideja o međusobnoj suradnji razvila još u lipnju 2015. u gradu prijatelju Rueil-Malmaisonu tijekom održavanja 1. Europskog festivala turizma i strategije. Budući da je ovogodišnji domaćin tog festivala upravo Dubrovnik, gradonačelnik je na sudjelovanje pozvao i grad Rovaniemi.

  Invalid Displayed Gallery

  „Djed Božićnjak je bio jako vrijedan u posljednjih mjesec dana, a posebno je sretan što je svoj put oko svijeta mogao završiti upravo u vašem prekrasnom gradu. Sada je vrijeme da se vrati kući gdje ga možete posjetiti svakog dana u godini”, rekla je Sanna Kärkkäinen, direktorica „Visit Rovaniemi“. Kärkkäinen je zahvalila na pozivu te je iskazala zainteresiranost za suradnjom s Dubrovnikom na razvoju posebnog zimskog proizvoda u kojem, kako je kazala, vidi snažan potencijal.

  Djed Božićnjak je rekao da u Dubrovniku nije toplo samo vrijeme, već da ga se posebno dojmila toplina njegovih stanovnika, koji, kako je rekao, nose Božić u svojim srcima.
  Prije konferencije za medije, tijekom ranih jutarnjih sati, Djed Božićnjak je u društvu svojih pomagača vilenjaka i predstavnika Grada Dubrovnika svojim posjetom i slatkišima razveselio djecu Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik.

  Podijeli

  Komentiraj