Ponedjeljak, srpanj 22

  Završilo je 1. kolo 38. Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu. Ove godine u 1. Ligi se natječe 8 ekipa koja će nakon tri kruga međusobnih susreta, dakle 21 kola donijeti prvaka 1 lige za sezonu 2015/16. U 2. Ligi se natječe 5 ekipa koje će nakon četiri kruga međusobnih susreta, dakle ukupno 20 kola donijeti  prvaka 2. lige za sezonu 2015/16.

  Na početku prvenstva u 1. ligi  bilježimo derbi kola gdje su se susreli prošlogodišnji pobjednik Marinkolor i trećeplasirana momčad OŠ Cavtat Konavljanin. Pobjedu je odnijela ekipa Marinkolora rezultatom 7 : 3 koja je ovaj puta imala ujednačeniju ekipu. Najbolji pojedinac susreta bio je Vedran Đurđević koji je svojoj ekipi donijeo sve tri pojedinačne pobjede.

  Ekipa Dr Čolić pobijedila je ekipu Dubrovnik rezultatom 7:3. Ekipa Dubrovnik je prošlogodišnji prvak 2 lige, koja je sa pojačanjima u sastavu krenula u 1. ligu međutim, naišla je na raspoloženog najboljeg igrača utakmice Marinka Matulovića iz Dr Časla koji je svojoj ekipi donijeo sve tri pojedinačne pobjede.

  Ekipa Aedium plus pobijedila je ekipu Šampinjoni rezultatom 9:1, pri čemu su u pobjedničkoj ekipi maksimalan broj pojedinačnih pobjeda ostvarili Milo Stražičić i Ivo Šarić.

  Ekipa Geoplan pobijedila je ekipu Srđa rezultatom 8:2. Ekipa Srđ je došla iz 2. lige pri čemu su s pojačanjem u sastavu krenuli u 1. ligu, međutim naišli su na raspoloženog Filipa Mikulića iz Geoplana, najboljeg igrača susreta koji je svojoj ekipi donio sve tri pojedinačne pobjede, kao i pobjedu u paru sa suigračem Damirom Gleđ.

  Nakon 1. kola u 1. Ligi  na prva tri mjesta su ekipe Aedium plus, Geoplan i Dr Čolić s 3 osvojena boda. Najbolji pojedinci nakon 1. kola su Milo Stražičić (Aedium plus), Filip Mikulić (Geoplan) i Ivo Šarić (Aedium plus). Najbolji parovi nakon 1. kola su Damir Gleđ i Filip Mikulić (Geoplan), Branko Golik i Dario Petković (Dr Čolić) i Robert Kralj i Pavle Radonić (Aedium plus).

  Na početku prvenstva u 2. ligi  bilježimo derbi kola gdje su se susreli Halo Dubrovnik i Luka Sorkočević, koji je završio uvjerljivom pobjedom ekipe Halo Dubrovnik rezultatom 10:0. Pobjednička ekipa je prepustila suparnicima samo 7 setova.

  U drugoj utakmici susrele su se dvije nove ekipe koje se prošle godine nisu natjecale pri čeme je ekipa Sv Mihovila, uz zaštitu navedenog sveca, pobjedila ekipu mlađih kadeta Lea travel rezultatom 10 : 0 pri čemu je pobjednička ekipa je prepustila suparnicima samo 3 seta.

  U prvom kolu ekipa Eurokarbon je bila slobodna.

  Nakon 1. kola u 2. Ligi  na prva dva mjesta su ekipe Sv. Mihovil i Halo Dubrovnik s 3 osvojena boda. Najbolji pojedinci nakon 1. kola su Denis Pavela, Vjeran Čović i Ivica Novokmet (svi iz Sv Mihovila). Najbolji parovi nakon 1. kola su Vjeran Čović i Ivica Novokmet (Sv Mihovil) i  Darko Božić i Zoran Vrsaljko (Halo Dubrovnik).

  Podijeli

  Komentiraj