Ana je nakon pobjede protiv Rumunjke Monice Niculescu poražena od daleko poznatije Rumunjke, Simone Halep, četvrtom tenisačicom svijeta u 2. kolu WTA turnira u St. Petersburgu. Halep, koja je prva nositeljica 776.000 američkih dolara vrijednog turnira i koja je bila slobodna na startu, dobila je nakon sat i 40 minuta igre deset godina mlađu Dubrovkinju sa 6:4 i 7:6 (2) te se plasirala u četvrtfinale.

  Ana je u prvom gemu meča oduzela servi Halep. Naskon toga imala dvije lopte za 2:0, ali je Halep uspjela vratiti izgubljeno. U četvrtom gemu novi break četvrte tenisačice svijeta. Opet je Ana imala gem loptu, i opet je spasila dvije break lopte, ali ne i treću. Međutim, već u idućem, petom gemu, Ana je vratila izgubljeno. Nakon toga u iduća četiri gema sigurne obje na servisu. U desetom gemu, Ana je servirala, a Halep izborila tri break/set lopte. Iskoristila je prvu te nakon 41 minute igre povela s 1:0 u setovima. 

  U drugom setu Ana je opet prva oduzela servis suparnici. Potom dobila svoj te povela s 3:1. Nakon toga Halep radi 3:0. U desetom gemu Ana je spasila tri meč lopte i izjednačila na 5:5. Halep potom vodi sa 6:5. Ana je nakon toga servirala. Halep je vodila s 30:15, Ana sa 40:30. Zatim je Ana spasila još jednu meč loptu te s tri poena u nizu izjednačila na 6:6. Tie break drugog seta: Halep servira – 1:0, Ana servira – 1:1, 1:2, Halep servira – 2:2, 3:2, Ana servira – 2:4, 2:5, Halep servira – 6:2, 7:2.

  Bio je ovo prvi međusobni ogled Konjuh i Halep na Touru. Nakon turnira u Rusiji Anu čeka nastup za FED Cup reprezentaciju Hrvatske.

  anakonjuh.net

  Podijeli

  Comments are closed.