Ponedjeljak, lipanj 24

  Dubrovački ljubitelji nogometa s velikim nestrpljenjem očekuju utakmicu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između GOŠK Dubrovnika 1919. i prvoligaša Slaven Belupa, koja se uz izravan televizijski prijenos na Hrvatskoj nogometnoj televiziji odigrava sutra na lapadskom stadionu, 22. veljače s početkom u 14 sati.

  Dubrovačka momčad predvođena novim trenerom Hasanom Kacićem, pokušat će izvesti čudo i izboriti četvrtfinalni ogled sa zagrebačkim Dinamom na Maksimiru.

  Utakmicu je za službenu stranicu koprivničkog kluba najavio trener Tomislav Stipić.

  – Hrvatski kup je jedno lijepo i uzbudljivo natjecanje u kojem nemaš pravo na popravni ispit. Prošle godine smo osjetili sve prednosti ovoga natjecanja. Prvo kolo ove godine smo otvorili dobro i uspješno protiv Rudara, a tako želimo i nastaviti. Čeka nas jedan maksimalno motiviran protivnik, jedna ekipa koja je dobra kad osvoji loptu i koja je dobra kada ima prekide. Moramo se dobro pripremiti i ozbiljno odgovoriti na sve izazove koje su pred nama. Ovo je službena utakmica i nadamo se da će ona ući u pozitivnu arhivu ovog kluba. Mi ćemo s naše strane napraviti sve maksimalno motivirano da se s dugog puta iz Dubrovnika vratimo pjevajući.

  Dubrovčani se natječu u 3. HNL Jug, ali o opuštanju nema govora.

  – Uz sav respekt prema protivniku koji je pobijedio BSK iz Bijelog Brda i koji je promijenio trenera te doveo pojačanja, mi smo prvoligaš, mi smo Slaven Belupo i mi ćemo se postavit autoritativno, ali nikada ne podcjenjivački. Tamo želimo trčati s njima, želimo osvajati duele protiv njih, želimo ih nadigravati, želimo ih stavit pod stres. Jednostavno, mi smo ljudi koji žive od nogometa i koji imaju velike snove, a to se mora vidjeti u tih 90 minuta. Znamo da nekada trebamo biti strpljivi, znamo da takve ekipe mogu učiniti da je utakmica dugo otvorena i nedaj Bože napraviti iznenađenje, ali mi ne mislimo na to već samo na pobjedu i vjerujemo da je to dovoljno za prolaz.

  U Dubrovnik su se uputili svi igrači na koje može računati trener Stipić.

  – Na put vodimo najboljih 18 igrača i dva golmana i to dovoljno govori o našem planu i cilju u ovoj utakmici.

  Izvor: nk-slaven-belupo.hr

  Foto: drava.info

  Podijeli

  Comments are closed.